Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvor zbog maltretiranja?

Stažisti optuženi za ponižavanje staraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužni prijedlog protiv dvojice djelatnika Doma za stare i nemoćne osobe 'Rezidencija Kastelan' iz Tuheljskih Toplica - 19-godišnjeg fizioterapeuta V.V. i 21-godišnjeg medicinskog tehničara M.K. zbog nasilničkog ponašanja prema štićenicima.

Kako se doznaje u odvjetništvu, optužnim prijedlogom okrivljenicima se stavlja na teret da su u 'Rezidenciji Kastelan', gdje su bili zaposleni kao stažisti, bez razloga i povoda korisnike doma vrijeđali, ismijavali, udarali po glavi i tijelu, čime su ih osobito drskim ponašanjem doveli u ponižavajući položaj.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca

Za takvo nasilničko ponašanje prijeti im zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Mladići su se branili da su sve radili zbog šale i zabave i da se nitko od štićenika nije žalio na njihove postupke. No, istraga je pokazala da je riječ o neprofesionalnom i krajnje nedopustivom ponašanju.

Obojicu je mladića vlasnik 'Rezidencije Kastelan', u kojoj je smješteno 60-ak štićenika, Željko Kastelan odmah suspendirao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene