Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko uhodi zastupnike?

Stazić: 'Nisam znao da se moji susreti privatnog karaktera prate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica oko kupnje MORH-ovih vojnih kamiona 2004. razmotrilo je danas tadašnje izvješće Ureda za državnu reviziju, a zaključke o tom izvješću donijet će tek u petak.

Andrija Hebrang (HDZ) smatra da je iz tog izvješća, koje je prihvatio i Sabor, vidljivo da u nabavci kamiona nije bilo nikakvih protuzakonitosti te da je izuzeće od javne nabave provedeno po zakonu. Goranu Beusu Richemberghu (HNS) smeta, međutim, što izravna pogodba nije sklopljena s najpovoljnijim ponuđačem iz prvog natječaja, na što su mu HDZ-ovci uzvratili da prvi natječaj nije relevantan, jer su se u međuvremenu promijenile tehničke specifikacije kamiona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije

Predsjednik Povjerenstva Nenad Stazić (SDP) predložio da se sasluša tadašnjeg v.d. glavnog inspektora obrane Jozu Miličevića, no HDZ-ovci smatraju da je to nemoguće jer Povjerenstvu još nije dostavljeno izvješće o obavljenoj inspekciji. Odbili su i prijedlog da Miličevića ispitaju slijedećeg tjedna, a budući da on 8. travnja odlazi u SAD, zaključeno je da će ga Povjerenstvo saslušati u petak, ako MORH do tada dostavi nalaz inspekcije.

Stazić je upozorio da je već istekao zakonski rok od osam dana u kojem je MORH morao dostaviti nalaz te najavio da će osobno MORH prijaviti za kršenje zakona, ako to ne žele učiniti drugi članovi Povjerenstva. Krunoslav Markovinović (HDZ) Staziću je spočitnuo da se prije desetak dana našao s Miličevićem, čime je, kaže, mogao utjecati na njegov iskaz pred Povjerenstvom.

Stazić je potvrdio da se susreo s Miličevićem, ali i kazao kako je riječ o privatnom susretu. 'Nisam znao da se moji susreti privatnog karaktera prate. To je važna novost. Nisam znao da se ne smijem susresti s jednim hrvatskim generalom', rekao je Stazić, na što su mu HDZ-ovci uzvratili da nije riječ o praćenju, nego da je Miličević uočen na saborskom hodniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene