Čak 2455 puta saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u ovom sazivu Sabora javio se za riječ. Ta brojka čini ga najaktivnijim saborskim zastupnikom.

Galerija Miro Bulj (Foto: Igor KraljPIXSELL/PIXSELL) Kandidatkinja liste Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) +4 Ana-Marija Petin, HSS (Foto. Patrik Macek) - 7

Miro Bulj je imao 852 replike, 624 odgovora na repliku, a sudjelovao je u 200 pojedinačnih rasprava, objavljeno je u saborskoj statistici.

Najaktivniji je bio i prema statistici od 15. siječnja do 12. srpnja kada je zabilježeno njihovih 505 javljanja. 

Aktivan u saboru je i SDP-ov zastupnik Gordan Maras. U ovom sazivu javio se za riječ 1676 puta. Od siječnja do ljetne stanke govorio je 406 puta. Bivši Živozidaš, a danas neovisni zastupnik Ivan Pernar u ovom sazivu govorio je 1277 puta.

Ima i onih zastupnika koji u ovom sazivu Sabora gotovo nikad nisu ni zucnuli. Martin Baričević iz HDZ-a replicirao je jedan jedini put. Isto toliko puta moglo se čuti i HDZ-ovca Dražena Barišića, inače gradonačelnik Velike Gorice. Dražen Milinković iz HDZ-a dva puta se javljao.

Napričala se nije ni Bruna Esih iz Neovisnih za Hrvatsku, u ovom sazivu ima zabilježene samo tri aktivnosti, a od početka godine do danas nije se javila ni jednom. 

Od 12. siječnja nismo mogli čuti ni Dražena Barišića, Gorana Dodiga iz HDS-a, Darinka Dumbovića iz Reformista, Erminu Lekaj Prljaskaj, Branimira Glavaša, Milanku Opačić, Ana Mariju Petin iz HDZ-a i SDP-ovca Ivana Klarina.

Saborski zastupnici u prosjeku imaju oko 15.000 kuna plaće neto.

Hrvatski sabor održao je od početka 9. saziva (14. listopada 2016. do 12. srpnja 2019.) ukupno 12 plenarnih sjednica u ukupnom trajanju od 330 plenarnih dana, tijekom kojih je raspravljeno 1295 točaka dnevnoga reda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju