Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na prostoru nekadašnjeg Šmidhena u Samoboru gradi se zabavni park Fantasyland.


U Zagrebu se održava 1. međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina REXPO. To je mjesto za sve projektante koji traže investitore.

Vezani članci Žena je nesreću skrivila u studenom 2017. u centru Samobora (Foto: Davor Puklavac/PIXSELL) Vozačici 4 godine zatvora za smrt dječaka u Samoboru: "Za vas je kazna prestroga, ali za majku nijedna nije dovoljna" Čeka se reakcija T-Coma (Foto: Romeo Ibrišević) Kabel ugrožava vozače u Samoboru: Građani ga prisljeni sami dizati kako bi prošli, već treći dan nitko ne reagira

Među sudionicima bila je i tvrtka koja je predstavila svoj projekt vodeni park Fantasyland. Fantasyland trebao bi se naći na mjestu nekadašnjeg Šmidhena u Samoboru. Glavni izvršni direktor ovog projekta Artur Gedike istaknuo je kako bi gradnja vodenog parka trebala početi u lipnju, a nakon završetka izgradnje vodenog parka slijede izgradnja hotela i sportsko-zabavnog parka.

Projekt je vrijedan oko 200 milijuna eura, a ruski investitori spremni su i dalje ulagati, izjavio je Gedike. Fantasyland bi trebao biti od golemog značaja za turistički i gospodarski razvoj grada Samobora, u prvoj etapi se planira zapošljavanje 200 ljudi, a po završetku projekta posao bi ovdje trebalo naći oko 800 ljudi, uglavnom iz Samobora.