Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na prostoru nekadašnjeg Šmidhena u Samoboru gradi se zabavni park Fantasyland.


U Zagrebu se održava 1. međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina REXPO. To je mjesto za sve projektante koji traže investitore.

Vezani članci Zoran Milanović u Samoboru Milanović iz Samobora poručio: ''Ovo je kao kubanska kriza. Plenković je Hruščov, ja sam Kennedy. Kaj se smiješ?'' Nika Fleiss Bila je sportska zvijezda, a za Dnevnik Nove TV dala je svoj prvi politički intervju: "Nema ljepšeg mjesta nego što je Samobor. Odlučila sam početi mijenjati stvari"

Među sudionicima bila je i tvrtka koja je predstavila svoj projekt vodeni park Fantasyland. Fantasyland trebao bi se naći na mjestu nekadašnjeg Šmidhena u Samoboru. Glavni izvršni direktor ovog projekta Artur Gedike istaknuo je kako bi gradnja vodenog parka trebala početi u lipnju, a nakon završetka izgradnje vodenog parka slijede izgradnja hotela i sportsko-zabavnog parka.

Projekt je vrijedan oko 200 milijuna eura, a ruski investitori spremni su i dalje ulagati, izjavio je Gedike. Fantasyland bi trebao biti od golemog značaja za turistički i gospodarski razvoj grada Samobora, u prvoj etapi se planira zapošljavanje 200 ljudi, a po završetku projekta posao bi ovdje trebalo naći oko 800 ljudi, uglavnom iz Samobora.