Istočni dio Zagreba od ponedjeljak navečer bio je u prometnom kolapsu, i to zbog prosvjeda tamošnjih stanovnika. Kažu da su nezadovoljni prometnom regulacijom i slabom infrastrukturom zbog čega se stvaraju nesnosne gužve.

Galerija


Oko 250 stanovnika okupilo se na pružnom prijelazu u Trnavi koji ih svakodnevno muči već dva desetljeća. Odogovorni su, poručuju, grad Zagreb i Hrvatske željeznice. ''Tu je hrpa auta, nemoguće je proći, pogotovo pješacima'', kazao je jedan stanovnik Trnave.

Vezani članci Strastveni govor Marina Miletića (Foto: Dnevnik.hr) Vjeroučitelj zbog čijeg je govora na prosvjedu reagirala i Riječka nadbiskupija: "U kaosu sam zbog svega" Nova cijena smeća u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) U Zagrebu se sprema prosvjed zbog skupljeg odvoza smeća: "Ovo je zbilja sramota!"

Traže gradnju pristupne cesta prema Čulincu. Bili su nedavno kod gradonačelnika Milana Bandića, a on je sve svalio na suradnike jer godinama ne uspijevaju riješiti imovinsko-pravne odnose na ruti buduće ceste. ''Autobusi i auti kilometrima s jedne i druge strane stoje svaki dan'', rekla je jedna Zagrepčanka. Jedan od vozača kazao je da se ponekad čeka po pola sata da bi se automobilom moglo prijeći preko pruge.

Stanovnici Trnave okupili su se oko građanske inicijative. Prikupljeno je gotovo 8000 potpisa. Svjesni su, poručuju, da je za rješenje potrebno vrijeme, ali ovaj problem postoji 20 godina, a svake godine muči ih sve više i više.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr