Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Garaže pod vodom

Stanovnici Šestinskog dola bijesni, Grad obećao riješiti problem: "Imamo poplavu i nakon dvije kapi kiše"

Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu
Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu Foto: DNEVNIK.hr
Mještani Šestinskog dola tvrde da je problem s potopljenim garažama nakon svake jače kiše počeo kada je gradska tvrtka VIO obnovila kanal. Iz tvrtke kažu da je sve napravljeno po projektu, a kao problem vide novoasfaltiranu cestu i zgrade za koje tvrde da nemaju potrebne dozvole.

Stanari Šestinskog dola u Zagrebu još čekaju rješenje problema koji im mjesecima stvaraju oborinske vode.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Poplava u Indiji Najavljeni novi odroni Bujična poplava usmrtila 14 osoba, 102 još se traže: Voda je srušila kuće i mostove, oštetila vojnu bazu i potopila aute

Njihovih pedesetak garaža kod svake jače kiše potpuno poplavi, a problem je počeo, kažu, nakon što je gradska tvrtka Vodovod i odvodnja obnovila javni kanal. Oni pak tvrde kako do poplave dolazi jer se asfaltiranjem ceste povećala slivna ploha, a na vodovod i odvodnju spojeni su novi korisnici. Uz to, dio zgrada, tvrde iz gradske tvrtke, nema dozvole.

"Peru ruke, kažu da je sve po projektu, da je projekt fantastičan, da je sve odrađeno po pravilima struke, a mi još uvijek imamo vidite, vreće s pijeskom, imali smo neki dan ponovno poplavu kad su pale dvije kapi kiše", kaže Darko Smoljan, stanar Šestinskog dola.

Ivka Odvorčić, također stanarka Šestinskog dola, pita se imaju li utrošeni milijuni uopće smisla.

"Da je tu išta dobro napravljeno, kako mi do tada dok vi niste počeli raditi nikakvih problema nismo imali?" pitala je direktora Vodoopskrbe.

"Došlo je do pitanja asfaltiranja prometnica nakon što je sustav odvodnje rekonstruiran, rekonstruirana je sama prometnica i asfaltirana je u većem obimu nego što je to do sada bio slučaj. Javlja se problem veće slivne plohe i oborinskih voda koje će se, kažem, nastojati riješiti unutar dva tjedna", odgovara Marin Galiot, direktor Vodoopskrbe i odvodnje.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene