Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za obitelji slabijeg imovinskog statusa

Stanovi u Dubrovniku se iznajmljuju za 10 kuna po kvadratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik daje 10 kuna za kvadrat stana. Kako bi potaknuli povratak mladih obitelji i djece u Grad, dubrovačka zaklada 'Blaga djela' osmislila je model davanja stanova na korištenje upravo po toj cijeni.

Dubrovačka stara gradska jezgra iz godine u godinu sve je praznija. Među zidinama je nekada živjelo više od 5 tisuća stanovnika, sada jedva tisuću. Prvašića u jedinoj školi između zidina nikada nije bilo manje, ove godine jedva su se organizirala dva razreda.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Kako bi se odlazak obitelji konačno zaustavio, zaklada 'Blaga djela' koja potječe još iz Dubrovačke Republike, osmislila je program, po kojemu se obiteljima slabijeg imovnog stanja, a s troje i više malodobne djece, stanovi iznajmljuju za 10 kuna po kvadratu.

'Svakoj toj obitelji, prilikom useljenja, dajemo donaciju od 15 tisuća kuna da bi mogli uzeti najelementarnije stvari', rekao je Nikola Obuljen, iz zaklade 'Blaga djela'.

Obitelji u tim stanovima borave sve dok ispunjavaju uvjet od troje malodobne djece. 'Na koncu kad im istekne pravo korištenja, kad više ne budu zadovoljavali uvjete, vratiti ćemo im cjelokupni iznos najamnine uvećan za pripadajuću kamatu i još neki poticaj sa strane Zaklade', dodao je Nikola Obuljen.

Dosada su na ovaj način udomljene dvije obitelji, čiji se podaci, u skladu s tradicijom, drže u tajnosti. Inače, zaklada ukupno posjeduje 12 stanova, a do nacionalazije je posjedovala čak 7 stotina stanova, većinom unutar stare gradske jezgre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene