Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Ivo Sanader susreo se u petak u New Yorku s bugarskim premijerom Sergejom Staniševim koji ga je izvijestio kako će bugarski parlament vrlo brzo ratificirati Memorandum o pristupanju Hrvatske NATO-u, doznaje se iz hrvatskog izaslanstva.


Tijekom susreta na rubu 63. zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku Stanišev je rekao Sanaderu kako bi do ratifikacije moglo doći već u drugoj polovici listopada, tijekom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Bugarskoj.
Stanišev je istaknuo i snažnu potporu Bugarske što skorijem završetku pregovora za pristup Hrvatske Europskoj uniji.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"

Dvojica premijera su ocijenili da su odnosi između Hrvatske i Bugarske na visokoj razini, te da bi dvije zemlje trebale unaprijediti gospodarsku suradnju, a Sanader je predložio da se utvrdi obostrani interes za otvaranje stalne zračne veze između Zagreba i Sofije, što bi potaklo jačanje gospodarskih veza.

Sanader i Stanišev su ocijenila da je zajednička europska budućnost svih zemalja u jugoistočnoj Europi cilj koji će pridonijeti napretku regije.

Na kraju radnog tjedna provedenog u New Yorku, Sanader će se u subotu sastati s predstavnicima hrvatske dijaspore.