Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hebrang zaključio

'Stanimirović je došao u fazu kad je bio dužnosnik tzv. SAO Krajine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Hebrang reagirao je na izjave Vojislava Stanimirovića.

Rekao je da je Stanimirović svojom izjavom o tome da Srbi nisu počeli rat, očito došao u svoju prvu političku fazu kad je bio visoki dužnosnik tzv. SAO Krajine. Hebrang je dodao da je Stanimirović tada radio sve da napravi rat protiv Hrvatske što kvalitetnijim i intenzivnijim. Hebrang je dodao kako je poznata Stanimirovićeva rečenica nakon pada Vukovara koju je napisao i koja glasi 'pala je bolnica koja je bila posljednje ustaško utočište'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

'Ne mogu vjerovati da netko može na taj način manipulirati povijesnom istinom, da može tako omalovažavati žrtve koje je dao Vukovar i ne samo Vukovar i da to zapravo ne bude jednoglasno osuđeno od svih u Hrvatskoj jer prekrajanje povijesti ne znači bolju budućnost', kazao je Hebrang novinarima u Hrvatskom saboru.

>> 'Nije važno tko je prvi počeo, zločin je zločin'

Ako hoćemo sve rane zaliječiti onda, drži Hebrang, moramo prije svega napisati povijesnu istinu. Ovo što je on (Stanimirović) rekao nije povijesna istina, zaključio je Hebrang. Na pitanje hoće li tom koalicijskom partneru biti upućen prosvjed zbog takvih izjava, Hebrang je rekao da što se tiče koalicije da će to ostaviti za koalicijske razgovore. 'Ne bih prejudicirao', kazao je.

Stanimirović je u intervjuu za beogradsku 'Politiku' u nedjelju ustvrdio kako je 'do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji' te da su na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje, dok, s druge strane, postoje i informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene