Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Andrija Hebrang reagirao je na izjave Vojislava Stanimirovića.


Rekao je da je Stanimirović svojom izjavom o tome da Srbi nisu počeli rat, očito došao u svoju prvu političku fazu kad je bio visoki dužnosnik tzv. SAO Krajine. Hebrang je dodao da je Stanimirović tada radio sve da napravi rat protiv Hrvatske što kvalitetnijim i intenzivnijim. Hebrang je dodao kako je poznata Stanimirovićeva rečenica nakon pada Vukovara koju je napisao i koja glasi 'pala je bolnica koja je bila posljednje ustaško utočište'.

Vezani članci Vukovarski vodotoranj - 2 Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija Dnevnik iz Vukovara Iznenadit će vas odgovor na pitanje ima li još uvijek hrvatskih i srpskih kafića u Vukovaru, ali i ovaj poziv građanima: ''Povjerenje nemojte pokloniti meni...''

'Ne mogu vjerovati da netko može na taj način manipulirati povijesnom istinom, da može tako omalovažavati žrtve koje je dao Vukovar i ne samo Vukovar i da to zapravo ne bude jednoglasno osuđeno od svih u Hrvatskoj jer prekrajanje povijesti ne znači bolju budućnost', kazao je Hebrang novinarima u Hrvatskom saboru.

>> 'Nije važno tko je prvi počeo, zločin je zločin'

Ako hoćemo sve rane zaliječiti onda, drži Hebrang, moramo prije svega napisati povijesnu istinu. Ovo što je on (Stanimirović) rekao nije povijesna istina, zaključio je Hebrang. Na pitanje hoće li tom koalicijskom partneru biti upućen prosvjed zbog takvih izjava, Hebrang je rekao da što se tiče koalicije da će to ostaviti za koalicijske razgovore. 'Ne bih prejudicirao', kazao je.

Stanimirović je u intervjuu za beogradsku 'Politiku' u nedjelju ustvrdio kako je 'do sada uvijek govoreno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji' te da su na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje, dok, s druge strane, postoje i informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike. (HIna)