Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor rekla je na susretu sa stopostotnim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata prve skupine da su sva 494 invalida te skupine stambeno zbrinuta te da će se za njih ove godine kupiti 119 automobila, za što će se izdvojiti 14 milijuna kuna.


Susret je održan u MORH-u u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u povodu 17. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Kosor je rekla da će se i ove godine nastaviti sistematski pregledi članova obitelji poginulih branitelja, branitelja oboljelih od PTSP-a, hrvatskih ratnih vojnih invalida i njihovih supruga, koje su najčešće njihove njegovateljice. Istaknula je da je poboljšan i status njegovatelja, koji sada ostvaruju pravo na bolovanje, mirovinsko i zdravstveno osiguranje te upis radnog staža u knjižicu.

Vezani članci Novi krug APN stanova - 3 Kreće novi krug poticaja za kupnju stana: "Bez toga bi bilo teško jer se očekuje nenormalan porast cijena'' Slika nije dostupna VIDEO Šokirani računima za grijanje: Za 28 kvadrata plaća više od 1.800 kuna

Također je rekla da Ministarstvo u suradnji s udrugom stopostotnih ratnih invalida provodi program njihova liječenja u hiperbaričnoj komori u Splitu. Rekla je i da je uređena kuća u Zaprešiću, gdje mogu boraviti s obitelji za vrijeme liječenja i zdravstvenih pregleda u Zagrebu. Izrazila je zadovoljstvo što se u obiteljima ratnih vojnih invalida I. skupine rađa sve više djece, a 'danas ih je ovdje više od stotinu'. Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški zahvalio je na svemu što Ministarstvo čini za najteže invalide, osobito na programu sistematskih pregleda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju