Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Saboru

SSSH: 'Podržite uređenje pitanja radnog vremena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem je otvorenom pismu podsjetio zastupnike Hrvatskog sabora da će Europski parlament u srijedu 17. prosinca glasovati o reviziji Direktive o radnom vremenu, te ih pozvao da podrže sindikalna i radnička nastojanja u borbi za pravednijim i kvalitetnijim uređenjem pitanja radnoga vremena.

U pismu se ističe kako je riječ o jednoj od najvažnijih direktiva s područja zaštite zdravlja i sigurnosti radnika, ali i Direktivi koja bi morala osigurati veću produktivnost, plaćeno radno vrijeme, te bolju usklađenost profesionalnoga i obiteljskoga života radnika.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić

U tome smislu, europski sindikalni pokret, predvođen Europskom konfederacijom sindikata, čiji je SSSH punopravni član, uvelike je zainteresiran da Europski parlament izglasa takav tekst Direktive koja će voditi prema ispunjenu zadanih ciljeva, te socijalnom napretku u svim državama članicama EU.

Predstavnici sindikata cijele Europe će 16. prosinca masovnim demonstracijama u Strasbourgu, pod sloganom 'Prioritet radničkim pravima, ne dužem radnom vremenu', pokazati svoju odlučnost u borbi za prava radnika radi zaštite osnovnih načela sadržanih u Direktivi o radnome vremenu.

SSSH je stoga pozvao saborske zastupnike da podrže sindikalnu inicijativu apeliraju na svoje kolege zastupnike u Europskome parlamentu, kao i na stranačke kolege na europskoj razini da glasuju za očuvanje temeljnih načela Direktive o radnome vremenu, te da osiguraju apsolutnu većinu za sve ključne amandmane izvješća Cercas, a ne da parcijalno podrže pojedine amandmane. Samo usvajanje amandmana 'u paketu' osigurava pravedna rješenja kako za poslodavce tako i za radnike diljem Europske Unije, ističu sindikalci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene