Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SSSH: Begović je obmanuo javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske smatra da je predstojnik Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović jučer obmanuo javnost rekavši da je poziv na skup o 100 dana Vlade, koji je održan prije dva dana, premijeru Ivi Sanaderu upućen samo dan ranije, a zapravo je premijer pozvan još 8. travnja.

SSSH u priopćenju navodi da je skup '100 dana Vlade' zamišljen kao postizborno sučeljavanje predstavnika stranaka koje su sudjelovale i na predizbornom sučeljavanju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

'Ignoriranje predsjednika političkih stranaka koje participiraju u koalicijskoj Vladi i slanje državnih tajnika koji ne mogu kompetentno raspravljati o 100 dana Vlade, dovoljno govori o stvarnom stanju socijalnog dijaloga u Hrvatskoj', smatraju u SSSH.

Ta sindikalna središnjica, ističe se u priopćenju, poštuje Begovićevo pravo na privatno mišljenje, kada on legitimnu aktivnost sindikata ocjenjuje kao samorekalmiranje predsjednice SSSH Ane Knežević i zavaravanje članstva, no podsjeća kako je Begović na čelu Ureda koji bi trebao biti koordinator između Vlade, poslodavaca i sindikata, a ne ocjenjivati aktivnosti jednog socijalnog partnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene