Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SSSH: 'Bandićeve riječi su samo demagogija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obećanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će ukinuti poskupljenja gradskih komunalnih usluga ako sindikati pristanu na upola manji rast plaća radnika u gradskoj upravi i tvrtkama je demagogija, ustvrdilo je zagrebačko županijsko povjereništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Povećanim cijenama komunalnih usluga pokriva se neracionalno gospodarenje u gradskim tvrtkama, ističe zagrebački SSSH u priopćenju kojim reagira na jučerašnju Bandićevu izjavu kojom je odgovorio na sindikalni prosvjed pred Gradskim poglavarstvom.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Podatak o prosječnoj neto plaći u zagrebačkom Holdingu od 6.500 kuna ne govori mnogo o radničkoj plaći. Što je s plaćama novozaposlenih savjetnika, koordinatora i sl., pita SSSH.

Primjerice, nekoliko stotina radnika otišlo je pretprošle godine u mirovinu uz stimulativne otpremnine, no broj zaposlenih u Holdingu nije smanjen.

Radnici gradske uprave i gradskog Holdinga sigurno su pristojnije plaćeni od, primjerice, radnica u tekstilnoj djelatnosti ili trgovini, ali to ne znači da njima treba skidati plaću, već svim potplaćenim radnicima treba povećati plaće, naglašava sindikat.

Sindikati nisu odgovorni za neorganiziranost, neracionalnost, 'političko zapošljavanje' i loše upravljanje javnim novcem, ističe u priopćenju Jagoda Milidrag-Šmid, županijska povjerenica SSSH Grada Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene