Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putnici prebačeni u bolnice

Na Grobniku se srušila i zapalila Cessna, jedna osoba ozlijeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Grobniku se srušio i zapalio avion u kojem su bile četiri osobe. Jedna je osoba zadobila lakše ozlijede.

Oko 11 sati na sportskom aerodromu Grobnik nedaleko Rijeke došlo je do grubog slijetanja Cessne tipa 172 hrvatskih nacionalnih oznaka u kojoj su se nalazili pilot, roditelji i maloljetno dijete, rekao je za Dnevnik.hr glasnogovornik PU primorsko goranske Tomislav Veršić.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Nakon slijetanja zrakoplov se zapalio. Roditelji su prebačeni u bolnicu na Sušak, a dijete na Kantridu. Pilotu je na mjestu događaja pružena prva pomoć.

Kako navodi Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, Cessna 1 u vlasništvu Aerokluba Krila Kvarnera, 'prilikom slijetanja otpala je nosna noga te je udario u nos i zapalio se'.

U zrakoplovu su bile četiri osobe, odnosno pilot i tri putnika. Jedna je osoba lakše ozlijeđena, i 'nad njom je u tijeku medicinska obrada', navodi se u priopćenju. Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova dojavu o nesreći dobila je od Ministarstva unutarnjih poslova, a potom i od Centra 112. Istražitelji za zrakoplovne nesreće odmah su se uputili na mjesto nesreće te se provodi očevid.

Tehničku istragu ove zrakoplovne nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. Po završetku istrage Agencija će izraditi završno izvješće, koje će biti dostupno na službenim Internet stranicama Agencije, stoji u priopćenju.

Međutim, u bolnici doznajemo kako je su djevojčica i dvojica muškaraca lakše ozlijeđeni. 'Treći je sa težim tjelesnim ozljedama zaprimljen na daljnje bolničko liječenje', rekla je dr. Vesna Gudac iz KBC-a Rijeka.

Svega nekoliko desetaka metara dalje održavala utrka na automotodromu pa su zbog utrke tamo već u pripravnosti bili i vatrogasci i hitna pomoć koji su prvi došli do mjesta nesreće.

Avioni poput ovoga nakon svakih se 50 sati leta detaljno pregledavaju. Prema papirima ovaj je avion pregledan jučer. Kažu nam da je riječ o inače iznimno sigurnom avionu. Iako je star tridesetak godina to ništa ne znači jer se sve važne komponente redovito mijenjaju. Pilot također, nije čovijek bez letačkog iskustva. Jeli ovdje bila riječ o tehničkoj pogrešci ili je ipak presudio ljudski faktor tek ćemo doznati. Ipak, nakon ovakve nesreće najvažnije je da je sve prošlo bez ljudskih žrtava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene