Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"Teška pitanja"

Srpski odbor solidarnosti: "Vučić se trebao ispričati zbog govora u Glini '95."

Željko Bajalica (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Bajalica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Željko Bajalica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Srpski odbor solidarnosti smatra da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić trebao ispričati zbog govora u okupiranoj Glini koji je održao 1995. godine.

Željko Bajalica, predsjednik Srpskog odbora solidarnosti, rekao je kako bi bilo dobro da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ispričao Hrvatskoj zbog svog govora u Glini '95.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"Što se tiče zahtjeva hrvatske javnosti, to je opravdano i legitimno, ali držim da je to osobni čin. Mislim da bi bilo dobro da je to napravio, no mislim da je važno koje je poruke poslao i da je teško razgovarati o prošlosti. Drago mi je što je istaknuo vjeru u bolju budućnost. Čini mi se razumnim da se ta najteža pitanja ostave po strani da nam ne bi priječila pogled prema boljoj budućnosti. Ta teška otvorena pitanja ostavite malo za kasnije, doći će trenutak kada će se to riješiti", rekao je Bajalica na konferenciji za novinare u Šibeniku, dodajući kako je Srpskom odboru solidarnosti važno kakav će efekt imati Vučićev posjet na prava srpske manjine u Hrvatskoj .

"Mogu razumjeti i emocije s hrvatske strane i ono što se pisalo u srbijanskim medijima - predsjednica Hrvatske pokazala je državničku ambiciju i vještinu koju treba pozdraviti. Riječi koje su dala oba predsjednika daju obećanja koja su potpuno realna. Srpska zajednica posjet je doživjela kao brigu Srbije za srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. To nije rivalstvo između dvije države, nego težnja obaju predsjednika da dobrosusjedski odnosi nemaju alternative", istaknuo je Bajalica izrazivši nadu i da će Srbija ispoštovati sve što je Vučić obećao hrvatskoj nacionalnoj manjini u Srbiji.

Ocijenio je kako se Hrvatska pozivom Vučiću prikazala zemljama regije kao odgovorna država te da u cijeloj priči nitko nije poražen niti je pobjednik, već je pobijedio razum i vjera u bolju budućnost.

"Posjet je dobra stvar za cijelu regiju i potez Hrvatske kojim je pokazala da je ozbiljna država i mislim da je stekla simpatije u Europskoj uniji", zaključio je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene