U dvorište obiteljske kuće u blizini centra Kaptol u Zagrebu dolutao je mladi srndać.


Stanari Kozarskih stuba nemalo su se iznenadili kad su primijetili malog pustolova koji se u panici zapetljao o žicu u vrtu. Srndać je mirno  nedjeljno večer 74- godišnjoj Barbari pretvorio u pravu pustolovinu.

Vezani članci Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!''' Peđa Grbin SDP raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu: "Ako želimo mijenjati Hrvatsku, moramo prvo promijeniti sebe"

'Odjednom je nešto zalupalo. Izašla sam da vidim što je i vidjela rogove te zaključila da je to srna', rekla je Barbara. Pozvala je susjede koji su brzo reagirali. 'Susjed i ja smo ga uzeli, izvadili smo ga van, pa smo ga donijeli u jedno prostoriju izmeđdvije kuće da bude sam, da se smiri', ispričao je susjed Josip Kasić.

Dolazak divljih životinja u grad češći je u ljetno vrijeme. 'Kako ima dosta strojeva i građana koji sad gore po Sljemenu, životinje se znaju plašiti i onda se spuštaju sve niže i niže',  rekao je Darko Ozmec, voditelj hvatitelja Dumovec.

Ako vas posjeti divlja životinja, savjet stručnjaka je jasan. 'Nemojte joj se približavati, nemojte pokušavati ništa s njom napraviti, jer se dešava da dolazi do samoozljeđivanja takvih životinja', dodao je Darko Ozmec.

Srndać je sretno vraćen u prirodu, a Barbara i susjedi uživaju ZR u uspomeni na neobičnog gosta.