Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidacijska lista grupe birača "Srđ je Grad", koja je na izborima za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila tri vijećnička mjesta, neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu izbora za gradonačelnika, najavio je danas na konferenciji za novinare nositelj liste Igor Miošić.


Predstavnici liste istaknuli su da osvajanje tri vijećnička mjesta smatraju odličnim rezultatom i velikom obvezom. Interes ove građanske liste je unaprjeđenje građanskih prava i sloboda te aktiviranje građana i nezavisnih stručnjaka u procese planiranja javnog prostora kao i otvorenost i javnost u svim fazama djelovanja Gradskoga vijeća, rečeno je na konferenciji za novinare.

Među osnovne ciljeve kojima će se njihovi vijećnici zauzimati u Gradskom vijeću, treći na listi Ivan Viđen naveo je nastavak borbe protiv golf parka na Srđu te će u tom smjeru zahtijevati da Gradsko vijeće odbaci prijedlog urbanističkog plana uređenja (UPU) centra s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka Sjever i Bosanka Jug.

Najavio je da će se "Srđ je Grad" boriti za upravljanje javnim gradskim prostorima u interesu građana, te zalagati za usvajanje etičkog kodeksa sudionika u upravljanju gradom koji bi trebao postati akt Grada Dubrovnika.

Vezani članci Dubrovačka bolnica, ilustracija Iz OB Dubrovnik nakon skandala priznali: "Djelatnici su učinili propuste, izražavamo žaljenje zbog ovog događaja" Ravnatelj OB Dubrovnik, Marijo Bekić Nitko im nije javio da im je preminuo član obitelji: "Rekli su da je dežurna liječnica imala puno posla. Njegove stvari su bacili..."

>> Nepotpuni rezultati za gradonačelnika Dubrovnika: U drugom krugu Vlahušić i Andrić

Time se, kazao je Ivan Viđen, svako osobno djelovanje uzdiže na etičku razinu, što je jedino mogući preduvjet za odgovorno upravljanje gradom.

U drugom krugu lokalnih izbora za dubrovačkog gradonačelnika borit će se Andro Vlahušić (HNS, HSS, SHUS), koji je u prvom krugu osvojio 31,76 posto glasova i Teo Andrić (HDZ, HSP AS, HSLS) kojem je 25,92 posto Dubrovčana dalo svoj glas. (HINA) 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013