Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najljepši poklon za prvi rođendan

Srce dječaka iz Hrvatske spasilo život britanskoj bebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom svog prvog rođendana mala Britanka Lydia Sayle dobila je najljepši poklon, a to je život. Transplantirano joj je srce i to od dječaka iz Siska.

Transplantacija je trajala 12 sati, a za djevojčicu su cijelo vrijeme strepili brižni roditelji, 22-godišnja Heather Findlay i 24-godišnji Gary Sayle, piše The Daily Mirror. Lydia je posljednja dva mjeseca provela u bolnici.

Pročitajte i ovo Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao" Roman Rosavec Zlouporaba položaja HDZ-ov dožupan prijatelju nabrijao Audi na račun Županije: U zatvor neće, radit će za opće dobro

Iako je rođena zdrava, prije nekoliko mjeseci izgubila je tek, a liječnik joj je dijagnosticirao infekciju uha. Pošto joj se stanje nije poboljšavalo, daljnja su testiranja pokazala da ima bolestan srčani mišić. Priključena je na stroj koji joj je pumpao krv, a doživjela je i tri srčana udara. Sve dok je čekala donora, koji je na kraju pronađen u Hrvatskoj. 

'Nakon zadnjeg srčanog udara nismo znali hoće li preživjeti. Sada je bolje. Transplantacija joj je pomogla, a mi smo oduševljeni', rekla je majka, te dodala: 'Lydia će u kolovozu napuniti jednu godinu. Nadamo se da će se čim više ljudi odlučiti za donaciju organa, kako bi spasili nečiji život.'

Zahvaljujući gesti roditelja četverogodišnjeg dječaka iz Siska, koji je prošloga tjedna izgubio bitku za život, spašeno je nekoliko života. Jedan je dječakov bubreg presađen malom pacijentu iz Zagrebu, drugi djetetu u Švicarskoj, jetra je otišla u Španjolsku, a srce maloj Lydiji u Newcastle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene