Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbin povratnik živi na stablu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetogodišnji povratnik Stevan Graovac koji živi na drvetu otkako se vratio u Hrvatsku dobio je i međunarodni značaj. 'Srbin prisiljen živjeti na drvetu' naslov je članka koji je objavljen u Sunday Telegraphu.

Graovčevu priču Sunday Telegraph predstavlja u političkom kontekstu; kao sudbinu jednog od '300 tisuća hrvatskih Srba koji su izbjegli tijekom sukoba'. Uz to u tjedniku navode i nedavne prigovore Europske Unije na način na koji se u Hrvatskoj vode sudski postupci za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Naime, Graovac tvrdi kako već pune tri godine živi u kolibi, na stablu trešnje usred vinograda u mjestu Smilčić nedaleko od Zadra. 

Nakon Oluje izbjegao je u Srbiju, a u rodno se mjesto vratio u lipnju 2004. No u njegovu se kuću u međuvremenu uselio doseljenik iz BiH, pa Stevan ne može u nju. Zato je podigao tužbu protiv Borislava Blaževića koji trenutačno živi u njegovoj kući.

'Živim na stablu i u toj kolibi jer je moja. Kad sam se vratio iz Srbije, samo sam želio ući u svoju kuću' izjavio je Graovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene