Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbijanski ministar poljoprivrede obišao hrvatske lipicance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Srbije Slobodan Milosavljević je pod pritiskom javnosti jučer obišao i druge štale ergele Bukinac u novom naselju kod Novog Sada gdje su lipicanci ukradeni iz Lipika i rekao da je vidio konje u mnogo lošijem stanju nego u štalama koje je prethodno obišao, objavio je B 92.

Milosavljević je poslije obilaska na koji su ga naveli inzistiranje novinara, javnosti i Mihajla Komasovića, koji se donedavno brinuo o lipicancima koje je doveo tijekom rata u studenom 1991. iz Lipika, rekao da se "ti konji ipak donekle razlikuju od onih koje je prvobitno vidio".

Pročitajte i ovo Božićni bal lipicanaca - 1 NA DVORU SNOVA Božićna bajka na istoku Hrvatske s predivnim lipicancima: "Vraća u mladost, vraća u djetinjstvo" Slika nije dostupna Ministarstvo potvrdilo "Posudio" lipicanca koji je skončao pod vlakom: Ravnatelj Državne ergele Đakovo podnio ostavku

"Ja zaista nisam stručan, tu vidim malo mršavije konje, ali kažu ljudi da oni imaju i po dvadeset godina i da je normalno da oni lošije izgledaju", kazao on. Dodao je kako "oni koje sam vidio u prvoj štali djeluju izložbeno i lijepo, a i kad usporedite mladića i devojku, babu i djeda tu je razlika evidentna golim okom kao i što je ovdje razlika evidentna", rekao je još Milosavljević. 

>> Čobanković zabrinut zbog teškog stanja lipicanaca u Srbiji

>> Hrvatski lipicanci u Vojvodini umiru od gladi

>> HSS: U Srbiji izgladnjuju naše lipicance

Todor Bukinac, na čijoj se ergeli nalaze konji, a koji od Hrvatske traži 300.000 eura na ime troškova za održavanje konja, za njihovo loše stanje optužio je Komasovića, koji je, tvrdi Bukinac, bio zadužen da o njima i brine. Beogradska udruga "Sloboda za životinje" pismom je zatražila od srbijanskog predsjednika da i on utječe kako bi se zaštitili zapušteni konji na ergeli Bukinac. 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene