Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo pravosuđe zaprimilo je popis s imenima 33 hrvatskih državljana protiv kojih su negdašnji sudovi SFRJ i SRJ vodili postupke za ratni zločin.


'Ovo nije konačna verzija popisa jer srbijanske pravosudne vlasti još rade na ažuriranju popisa. Hrvatska očekuje i daljnje podatke', izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Hrvatska neće popis javno objavljivati, ali svi zainteresirani građani na internetskim stranicama ministarstva mogu naći upute kako provjeriti nalaze li se njihova imena na popisu.

Vezani članci Ministar Medved nazočio završnoj identifikacije posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja - 2 Identificirani posmrtni ostaci branitelja ekshumiranog u veljači prošle godine, traga se za još 1868 nestalih: "Suradnja sa Srbijom u potpunosti izostaje" Opasna zgrada, branitelji na čekanju - 2 Gdje je zapelo? Stanari braniteljske zgrade pet godina čekaju sanaciju nakon požara: "Obećanja smo se dosad naslušali... Imamo toga i previše"

>> Bošnjaković očekuje da Srbija razmotri nove dokaze

>> Beograd će Zagrebu poslati imena

Dostavljanje ovog popisa rezultat je dogovora Bošnjakovića s njegovom srbijanskom kolegicom Snežanom Malović. 'Ovo je ono što smo dogovorili na zadnjem sastanku. Tada smo inzistirali na brzoj dostavi svih podataka koje oni imaju', istaknuo je hrvatski ministar pravosuđa. Bošnjaković je dodao kako će se svim hrvatskim državljanima za koje se utvrdi da su na popisu pružiti sva pravna pomoć u okviru nadležnosti njegovog ministarstva. (Hina)