Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje Kosova narušilo odnose

Srbi ljuti na Sanadera zbog tužbe za genocid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDSS, vodeća stranka srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, danas je u Belom Manastiru izabrala novo vodstvo. Članovi stranke i dalje se ljute na Sanadera jer tuži Srbiju za genocid i zbog priznanja neovisnosti Kosova.

Ipak SDSS ne misli izaći iz nacionalne koalicije već žele redefinirati odnos s HDZ-om te ojačati efikasnost hrvatske Vlade, kojoj daju punu potporu u graničnom sporu sa Slovenijom. Pljeskom je pozdravljen izabrani novi-stari predsjednik Vojislav Stanimirović koji je dobio potporu hrvatskih Srba da ih vodi i naredne četiri godine. No uz pljesak, dobio je i nove zadatke među kojima su povratak stanarskog prava, pravo na mirovine te redefiniranje kaznenog gonjenja Srba za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

SDSS će svoje ciljeve i dalje nastojati riješiti u državnoj koaliciji s HDZ-om. Neće biti lako, jer hrvatski Srbi Sanaderu ne opraštaju priznanje Kosova i tužbu protiv Srbije. Da će Srbija ipak prijateljski 'počastiti' Sanadera idućeg tjedna nitko ne sumnja. Štoviše, hrvatski Srbi očekuju punu potporu Beograda Zagrebu u sporu sa Ljubljanom.

'Ono što su Francuska i Njemačka u Europi to trebaju biti Hrvatska i Srbija na Balkanu. S obzirom na razlike i dramatične sukobe, nema pomirenja, ako to ne učinimo sami', kaže Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a

Uz jačanje odnosa dviju zemalja, u SDSS-u žele stranku pomladiti i ojačati 'ljepšim' spolom. Došlo je i vrijeme, smatraju u stranci, da izađu iz manjinskih okvira te sudjeluju u kreiranju nacionalne i lokalne politike. Na lokalne će izbore stoga izlaziti s gotovo svim političkim opcijama , pa tako i s HDZ-om i SDP-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene