Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod svih standarda

Sramotan rekord: Mirovina od 26 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško je povjerovati, ali Slobodan Milaković iz okolice Pule na mjesec prima 26 kuna mirovine. Tvrdi, priznaju mu samo dva mjeseca radnog staža, a doprinose je plaćao punih sedamnaest godina. U mirovinskom se pozivaju na službenu tajnu.

Slobodan Milaković, poznatiji kao Bodo svako jutro započinje pogledom u prazno jer si od mirovine može priuštiti samo-mirovanje. 'Kad dobijem mirovinu, cijelih mjesec dana, ja moram ovako mirno stajati i samo lijevo, desno pogled, znači mirujem', pojasnio nam je što sve može sa svojom mirovinom Slobodan Milaković-Bodo.

Pročitajte i ovo Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika Provjereno: Zvonimir Rusjan - 3 Užasna situacija SKANDALOZNO Zvonimir je 11 godina bez mirovine zbog nevjerojatnog razloga: "Vjerojatno čekaju da umrem..."

Kako doznajemo iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, mirovina je obračunata temeljem dvomjesečnog radnog staža. Međutim, Bodo nam je predočio druge dokaze. 'Od 1976. pa do 1993. godine sam imao auto-servis, a onda sam imao ronilačko-minersku službu', istaknuo je Milaković. Sve to ukazuje na 17 godina radnog staža, a na naš upit gdje je taj staž, Zavod se skrio iza Zakona o zaštiti tajnosti podataka. Čovjek sa 8 zanata ipak teško zaboravlja život u kojem je imao novac i dostojanstvo.

Milaković kaže kako je 1986. godine zarađivao 15.000 dolara mjesečno te da je bio u to vrijeme najbolje plaćen čovjek u bivšoj državi. Sad, otpad naziva svojim zlatom, jer od njega ipak zaradi do 2.000 kuna mjesečno. 'Prešamo aute, znači dođu kamioni i kocke odvoze se van u Italiju', ispričao nam je. Živjeti se mora, ovaj će iskusni ronioc sakupljati otpad i popravljati susjedima stare aute i traktore dok god bude mogao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene