Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusić o Ljubljanskoj banci

'Spremni smo se povući sa suda ako nađemo alternativno rješenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je, vezano za odluku Općinskog suda u Zagrebu, prema kojem slovenske banke moraju vratiti štedišama dug s kamatama, komentirala kako se radi o jednom u nizu postupaka koji se vode pred sudovima.

'Mi smo opetovano rekli, a to potvrđujem i sada, da je hrvatska strana spremna povući slučajeve koji se vode pred hrvatskim sudovima, dakle punomoći bankama za te sudske postupke, ukoliko uspijemo sa slovenskom stranom dogovoriti alternativan način rješavanja problema. Iza tog stava stojimo i sada, naglasila je ministrica, potvrdivši sastanak sa ministrom vanjskih poslova Slovenije, Karlom Erjavcem, sljedeći tjedan.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Šefica HNS-a Pusić: Do kraja ovog mandata Vlada ne treba uvoditi nikakve nove poreze

>> Prva presuda: Ljubljanska banka mora vratiti dug s kamatama

Na tom sastanku će, rekla je ministrica, biti raspravljene različite mogućnosti i, kako se nada, naći će se rješenje. 'Mislim da smo vrlo blizu, mislim da postoji razumijevanje ozbiljnosti situacije s obje strane i nadam se da ćemo to uspješno riješiti', zaključila je ministrica Pusić, koja u čileanskom Santiagu sudjeluje na summitu Europske unije (EU) i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC Summit).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene