Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kregaru i Špremu rezovi sumnjivi

Šprem: Tko je dosad vozio sve te 'gradske aute'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za nabavu novih 66 automobila zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kaže da se radi o uštedi, no njegovi protivnici smatraju da je riječ o preskupim automobilima.

Najglasniji je Josip Kregar koji kaže da se radi o natječaju koji pogoduje samo jednoj autokući kojoj će dobro doći posao navodno vrijedan oko 14 milijuna kuna. Nabava novih 66 automobila, umjesto 200-tinjak postojećih u gradskom voznom parku za gradonačelnika Bandića je racionalan potez. Odlučio je povući crtu jer kako kaže dosad nije bilo kriterija tko se sve na gradski račun vozi. Ali neće Bandić pred kamerama o 'uvođenju reda' i, čini se, godinama bacanom novcu građana na skupe povlastice vozikanja gradskim automobilima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena sjednica o Varšavskoj Skupština traži ostavku Milana Bandića Slika nije dostupna Prevara teška 26 milijuna kuna Afera s gradskim stanovima: Optuženi odbacili krivnju

'Postavlja se pitanje, a tko je sve vozio te automobile, jer je to na račun poreznih obveznika grada Zagreba', pita Boris Šprem, predsjednik Skupštine grada Zagreba. U lizing se uzimaju novi, neki itekako nabrijani automobili. U natječaju su navodno istaknuti posebni detalji poput duljine automobila i vrste mjenjača. Josip Kregar uvjeren je da to nije slučajno. 'Vidim da se radi o jednom natječaju koji je napravljen na taj način da samo jedan ponuđač na njemu može pobijediti', ističe Kregar. No u Gradu kažu, sve je u skladu sa zakonom.

'Od 14 zainteresiranih pravnih i fizičkih osoba koje su podigle natječajnu dokumentaciju, niti jednu primjedbu nemamo. Niti usmenu, niti pisanu', kaže Miro Laco, pročelnik Ureda gradonačelnika. I predsjednik i potpredsjednik gradske Skupštine, na Odboru za kontrolu, zatražit će od Bandića potpune informacije o postupku javne nabave. 'Mi ćemo postaviti otvoreno pitanje da nam se daju i predoče podaci o iskorištenosti voznog parka, o broju zaposlenih šofera, o tome tko koristi te automobile jer to javnost ipak treba znati', smatra Kregar. Predsjednik Skupštine, koji bi na korištenje dobio jedan od novih luksuznih automobila, smatra da tako skupocjene mašine gradu nisu potrebne.

'Bilo bi dobro da ovi auti koji se sada naručuju, da budu manje snage, da budu manje jačine tako da se manje plaća najam za njih', kaže Šprem. Rok za dostavu ponuda je četvrti svibnja. Do tada bi se trebalo utvrditi ima li pogodovanja oko nabave te hoće li se Bandić odlučiti za neku jeftiniju opciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene