Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spor oko puta danas je u Marušićima kraj Omiša završio čak fizičkim okršajem


Naime, mještani su danas odlučili sami ukloniti pregrade na putu do plaže koje je zazidao Nediljko Bitanga još početkom godine. Tvrde da je time uzurpirao put koji je napravljen još 60-tih godina, te je u katastru tako i zabilježen.

Vezani članci Miro Cerar (Foto: Patrik Macek/Pixsell) Cerar u Washingtonu: "Hrvatska ne poštuje vladavinu prava, to je loš signal za cijeli Balkan" Put do škole im je ruski rulet (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Put do škole im je ruski rulet: Ovim je srednjoškolcima dosta da svakoga dana strahuju za vlastite živote

Obitelj Bitanga tvrdi da je ta čestica zemlje njihovo vlasništvo. Mještani više nisu htjeli čekati da se okonča spor te su stvar uzeli u svoje ruke pri čemu je jedan dobio i metalnom šipkom po ruci, sve je morala smiriti policija.

'Ovo je nama glavni put do plaže, znači tu je okretište za vatrogasna vozila, službeno okretište koje neko zagradi i nitko ne reagira, vi idete u neke procedure, sud ,tužbe za ometanje posjeda, a to se rasteže godinama jer čovik je na sudu tata mata', tvrdi Pavao Marušić, predsjednik Mjesnog odbora.

'Ograđena čestica zemlje nije put već privatno vlasništvo u vezi kojega se vodi pred nadležnim sudovima spor, stoga nitko ne bi smio uzimati sebi za pravo, to jest vlast u ruke, da mimo državnih organa rješava te probleme', poručio je Ivan Bitanga.

'Već su u gradu Omišu predložene četiri prijedloga za zamjenu zemljišta ukoliko je baš ovaj dio privatnog vlasništva potreban za put gradu Omišu. Dakle, prijedlozi postoje, inicijativa već od ranije postoji vlasnika ove čestice zemlje da se problem riješi mirno', dodao je Bitanga.

Mještani Marušića poručuju kako neće odustati. A kako bi izgledalo kad bi se svi vodili samo onim što je u zemljišnim knjigama pokazali su danas stavljajući prepreku i na svoj dio puta.