Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam

Spomenik HOS-u u Splitu zalit crvenom bojom, Baldasar čin nazvao 'očitom provokacijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“ u Splitu jutros je osvanuo zaliven crvenom bojom, a policija traga za počiniteljem, doznaje se iz policije.

"Jutros u 7,30 sati dobili smo dojavu da je vjerojatno u noći sa srijede na četvrtka nepoznati počinitelj crvenom tekućinom zalio ovaj spomenik", rekla je Ana Čepić iz Ureda za odnose s javnošću Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Policija je po dojavi izašla na mjesto gdje je postavljen spomenik poginulim pripadnicima HOS-a, u Ulici Ruđera Boškovića, i obavila očevid.

"U tijeku su izvidi radi pronalaženja počinitelja", rekla je Čepić.

Spomenik u čast 46-orici poginulih pripadnika IX. bojne HOS-a „Vitez Rafael Boban“ tijekom Domovinskog rata, otkriven je u svibnju ove godine.

Baldasar: Oštećenjem spomenika HOS-u omalovažava se žrtve Domovinskog rata

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar osudio je oštećenje spomenika IX. bojne HOS-a u Split, koji je jutros osvanuo zalit crvenom tekućinom, i takav je postupak ocijenio namjernom provokacijom i omalovažavanjem žrtava Domovinskog rata.

"Najoštrije osuđujem vandalski čin i oštećenje spomenika IX. bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića", navodi se u Baldasarevom priopćenju za javnost.

Po njegovu tumačenju "očito se radi o namjerno izazvanoj provokaciji". "Zaista je sramotno da se na ovaj način pokušava isprovocirati branitelje i omalovažavati žrtve Domovinskog rata", upozorio je splitski gradonačelnik Baldasar.

U policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj izvijestili su kako je nepoznati počinitelj vjerojatno u noći sa srijede na četvrtka spomenik 46-orici poginulih pripadnika IX. bojne HOS-a "Vitez Rafael Boban" zalio crvenom tekućinom. Policija traga za počiniteljem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene