Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provocirali Mesića

Spomen ploča partizanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktualni predsjednik nazočio je novom hitu u Dalmaciji. Ono što se 90-ih rušilo i brzo zaboravljalo sada se obnavlja.

Riječ je o partizanskim spomenicima koje obnavljaju poduzetnici ili lokalne vlasti. Njihovo otkrivanje prigoda je da sudionici Drugog svjetskog rata otplove u prošlost. Tako je bilo danas i u Sinju. Ali, nije prošlo bez incidenta. Nije se predsjednik Mesić puno obazirao na povike i pjesmu grupice koja je stajala na uglu sinjskog trga. No s duge strane dočekao ga je pljesak kao potpora za njegov današnji čin, otkrivanje spomen ploče Anti Bakotiću Baki partizanu, vođi proboja zatočenika Jasenovca. Ploča je uklonjena 90-tih godina, a danas je ponovno vraćena u punom sjaju. 'Šteta je bila velika što je srušena to nije bilo, to nije bilo to je trebalo napraviit, ne ovu ploču', rekla je Marija Bošnjak.

Pročitajte i ovo U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split

'Treba povratiti onim ljudima koji su svoje živote dali onda za domovinu', rekao je Nediljko Ančić. No u Sinju danas nisu zaobiđene rasprave antifašista i branitelja. Svjesni su dalmatinski antifašisti da se njihovi ideali ne cijene kao nekad. Mesić je s njima danas evocirao uspomene. 'Imali smo malo lutanja, negdje više, negdje manje', rekao je predsjednik. A u blizini, u Ruduši noćas je oštećen nedavno obnovljen spomenik prvom partizanskom odredu, stoga mnogi strahuju da i ploča Baki ne doživi takvu sudbinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene