Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spoj kuhinja

Pogledajte što se jelo na ekskluzivnoj večeri od 11 slijedova u Milanu na kojoj je briljirao hrvatski kuhar Deni Srdoč

Kuhinja, ilustracija - 1
Kuhinja, ilustracija - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kuhinja, ilustracija - 1 Kuhinja, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kuhinja, ilustracija - 2 Kuhinja, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Večera Four hands dinner u Milanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Pravi gastro užitak održan je u Milanu. Hrvatska kuhinja pokazala je svoje adute zahvaljujući našem chefu Deniju Srdoču. Na ekskluzivnoj večeri kuhali su nositelji Michelinovih zvjezdica. Hrvatsko-talijanski spoj hrane oduševio je i neke od najpoznatijih blogera i influencera koji naravno nisu propustili sve to podijeliti sa stotinama tisuća pratitelja na svojim društvenim mrežama.

Vrhunski chefovi u restoranima s Michelinovim zvjezdicama spojili su talijansku i hrvatsku kuhinju i priredili uzvanicima pravo gastronomsko putovanje.

''Ovo smo mi gledali kao neku tradiciju, možemo reći kao brduet jer kokot je riba koja se jako brudeta. Ja je smatram najdražom ribom'', rekao je Deni.

''Moje zaštitno jelo je crno-bijela lignja s kremom. Moja inspiracija je moja kuhinja, imam viziju u glavi'', rekao je chef Luigi Taglienti.

Kuhati po Michelinovim kriterijima nije jednostavno. ''Potrebno je raditi s odličnim namirnicama, imati tehniku pečenja i šef mora imati ideje o svojoj kuhinji te razvijati sve te elemente u kuhinji'', objašnjava Marc Do, iz Michelina u Italiji.

Lovranska trešnja ili pak istarski lješnjak samo su neke od namirnica koje su se našle na tanjurima. Svaki od 11 slijedova influenceri su fotografirali i na društvenim mrežama.

Sve to, uvjereni su u Hrvatskoj turističkoj zajednici, pridonijet će i dodatnoj promociji Hrvatske u svijetu.

''Sigurno je gastronomija doživjela jedan procvat posljednjih godina u smislu kvalitete'', rekao je Kristijan Stančić, direktor HTZ-a.

I za kraj chefovi su pozvali uzvanike i u kuhinju. Nova iskustva zasigurno će i jednom i drugom dobro doći u osmišljavanju nekih novih zanimljivih jelovnika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene