Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terensko vozilo ostalo bez opreme

HGSS-ovcima ukrali vitlo: "Kakav čovjek moraš biti da ukradeš takvo nešto!?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netko nepoznat ukrao je splitskim spasiocima vitlo s terenskog vozila na parkiralištu ispred zgrade Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), potvrđeno je u srijedu u policiji.

Vitlo služi HGSS-u u spašavanju unesrećenih osoba, a ukradeno je u Šibenskoj ulici na terenskom vozilu koje spasioci koriste na nepristupačnom terenu i u lošim vremenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača

O svemu je obaviještena policija, koja je na mjestu događaja obavila očevid. Spasioci vjeruju da postoje svjedoci krađe pa mole sve koji o tome nešto znaju da im jave i tako pomognu u pronalasku vitla. Spasiocima su dosad već bušili gume na vozilima, roniocima su ukrali vrijednu opremu, a opljačkana je i planinarska kuća na Duvjakuši.

"HGSS-ovci u posljednjih desetak godina osim pohvala doživljavaju i one manje ugodne situacije poput bušenja guma na automobilima, paljenje planinarskih skloništa i krađu opreme. Najnovije neugodno iznenađenje je krađa vitla s terenskoga automobila na parkiralištu ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici. Materijalna šteta procjenjuje se na 15 tisuća kuna, osim vitla ukradeni su i dijelovi s automobila: odbojnik, registracija...", navode u HGSS-u.

"Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila... To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš takvo nešto!?" kazao je pročelnik HGSS-a Stanice Split Darko Gavrić. Navode da će štetu nadoknaditi jer je automobil nezamjenjiv u spašavanju života. "Ovim činom lopovi očito nisu i ne žele biti svjesni da su unesrećenima mogli uskratiti pomoć, odnosno uvelike utjecali na moguće vrijeme dolaska do mjesta nesreće kao i transport ozlijeđenih", poručuju iz HGSS-a. (Hina, M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene