Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 do 20 tisuća kuna štete

HGSS-u na vozilima probušene gume: 'To je bolesno!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski HGSS-ovci trenutno ne mogu krenuti u akciju spašavanja. Na četiri vozila netko im je izbušio gume.

'Netko nam je probušio gume na svim vozilima. To je toliko bolestan čin, kao da je probušio gume Hitnoj ili vatrogascima. Nije probušio nama nego osobama kojima treba naša pomoć', smatra pročelnik HGSS-a, Vinko Prizmić.

Pročitajte i ovo Zimske gume, ilustracija - 5 VRIJEDNI SAVJETI Loše napumpane gume koštaju nas bogatstvo: Pogledajte što savjetuju stručnjaci PR Voltime Tajno oružje svih vozača: mini uređaj koji napuhuje gume bez uporabe snage

Nastala šteta procjenjuje se na 15 do 20 tisuća kuna, a popravljaju ju o vlastitom trošku. 'Ta šteta je najmanje zlo. Što da je trebalo nekoga spašavati', zapitao se Prizmić.

>> HGSS od početka godine imao 460 intervencija

Vozila su se nalazila na parkiralištu u Šibenskoj ulici. Prizmić sumnja da im je gume probušio netko kome smeta to što vozila parkiraju na javnom prostoru, ali, dodaje, kako nisu sami krivi što nemaju vlastita parkirališna mjesta. 'To je isto kao da nekome Hitna parkira pred ulaz. Apeliramo za normalne uvjete rada u vlastitom prostoru. Druge službe, za razliku od nas, imaju vlastiti prostor. Mi nemamo, a trebali bi imati', rekao je Prizmić.

Slučaj su prijavili policiji, koja traga za počiniteljima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene