Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprotna mišljenja

Splitsko-dalmatinska županijska skupština o gradnji na Marjanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Skupštine splitsko-dalmatinske županije vijećnici SDP-a i HNS-a su, postavljajući vijećnička pitanja, tražili objašnjenje o aktivnostima glede donošenja prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPP0) te su zahtijevali da se spriječi svaka gradnja na Marjanu dok se ne donese taj plan.

Vijećnik SDP-a Veljan Radojković sramotnim je ocijenio ponašanje ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva koje je ljetos najprije poslalo dopis splitskoj gradskoj upravi u kojem ne odobrava gradnju ugostiteljskog objekta na Marjanu, a u nedavnu dopisu ministarstva, podsjetio je, ne sprječava se izdavanje dozvole za gradnju ugostiteljskog objekta koji na Prvim vodama u park-šumi Marjanu planira graditi tvrtka 'Laterna' Fani Horvat, nevjenčane supruge gradonačelnika Željka Keruma.

Kako je rekao Radojković, to drugo mišljenje ministarstva u skladu je s interesom gradonačelnika Željka Keruma i dviju stranaka, HDZ-a i HGS-a, koje su sklopile koaliciju, a nije u interesu građana Splita.

Župan Ante Sanader je odbacio Radojkovićeve primjedbe zamjerivši mu što nije reagirao kad su uglednici 'prošlih vremena' gradili objekte na Marjanu. 'Županija čini sve da se donese PPPPO', dodao je župan Sanader.

Dožupan Visko Haladić je izvijestio kako su ubrzali izradu nacrta PPPPO-a te će do kraja godine gradonačelnik Željko Kerum i župan Ante Sanader, po njegovim riječima, potpisati sporazum o financiranju toga prostornog plana.

'PPPPO će biti gotov u iduće dvije godine, a zajedno će ga financirati grad Split i županija sa po 1,200.000, t.j. 2,400.000 kuna', istaknuo je Haladić.

Vijećniku HNS-a Srđanu Gjurkoviću na upit je li utvrđena granica pomorskog dobra na Prvim vodama na Marjanu i je li gradskoj upravi poznata ta granica, odgovorio pomoćnik pročelnika u upravnom odjelu za pomorstvo i turizam Željko Mišić, rekavši kako je ta granica utvrđena 2007.

'Uskoro će se na zahtjev državnog odvjetništva ta granica uvesti u zemljišne knjige', najavio je Mišić. Istaknuo je kako su gradskoj upravi poznate aktivnosti na utvrđivanju granice pomorskog dobra na Prvim vodama. 'Gradska uprava ima i svojeg predstavnika u povjerenstvu za utvrđivanje pomorskog dobra', dodao je.

Jučer su vijećnici SDP-a i HNS-a u gradskom vijeću na zajedničkoj konferenciji za novinare zatražili od nove hrvatske vlasti da se zauzme za sprječavanje izdavanja dozvole tvrtki 'Laterna' Fani Horvat za izgradnju ugostiteljskog objekta na Prvim vodama u park-šumi Marjanu. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivo Milatić - 1 Prešlo svaku mjeru HDZ-ov državni tajnik tulumario u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje dozvole! Oporba: "Ovo je sukob interesa" Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene