Voda iz slavine (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Voda iz slavine (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)

Splitski Vodovod uskoro bi mogao proglasiti da voda nije za piće za građane Splita, Solina, Trogira, Kaštela, Podstrane i ostalih okolnih mjesta.


Velika količina kiše koja je pala posljednjih dana uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita, ali zbog zaliha u vodospremama voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu do 3 godine starosti, starije i osobe oslabljenog imuniteta, priopćio je splitski Vodovod.

Naime, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

Vezani članci Ivica Puljak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet vezan za splitskoga gradonačelnika. Ivica Puljak: "Nisam u sukobu interesa" Ilustracija, pravosudni policajac u zatvoru Splitski zatvorenici pripremaju štrajk glađu, za sve je kriva pizza: Otkriveno tko je pokrenuo pobunu

Splitski Vodovod napominje kako će u tom slučaju obavijestiti građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu do 3 godine starosti, starije i osobe oslabljenog imuniteta. Također navode kako kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju