Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuju Vladu za prodaju teritorija

Splitski branitelji osuđuju moguće prepuštanje dijela hrvatskog teritorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Splita danas je najoštrije osudila namjeru Vlade RH da BiH prepusti vrh poluotoka Kleka i otočiće Veliki i Mali škoj u malostonskome zaljevu.

'Suprotstavljamo se takvoj veleizdaji i prodaji hrvatskoga teritorija. Svaka stopa hrvatske zemlje natopljena je krvlju naših suboraca. Hrvatska gruda za sve hrvatske branitelje je svetinja i nije, niti smije biti na prodaju', navodi se u priopćenju splitske Koordinacije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet splitu Milanović o sastavljanju većine i kandidaturi: "Tresem se u tišini" Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

>> Ostajemo bez vrha Kleka i otočića u malostonskome zaljevu?

Iz Koordinacije naglašavaju da je pitanje granica iznimno važno nacionalno pitanje te da nitko nema pravo odricati se suvereniteta niti nad jednim pedljem hrvatskog teritorija, bilo na kopnu ili moru.

'Ova Vlada olako pristupa rješavanju važnih nacionalnih tema i dovodi u pitanje nacionalne interese', navode i podsjećaju da su na izborima dobili mandat za upravljanje hrvatskom državom, ali ne i za predaju i prodaju državnog teritorija.

Od hrvatske Vlade zahtijevaju da štite hrvatske nacionalne interese, da inzistiraju na argumentima dubrovačkih stručnjaka da su Veliki i Mali škoj i vrh Kleka hrvatski teritorij i učine ono zbog čega su i izabrani odnosno da očuvaju hrvatski državni teritorij.

'Uz to', dodaju splitski branitelji, 'tražimo da se izgradnjom Pelješkog mosta žurno spoji jug Hrvatske s drugim dijelom naše zemlje i tako napokon kvalitetno riješi prometna povezanost 'Lijepe naše', umjesto da se ostavlja na milost i nemilost svim mogućim ustupcima koji će proizaći iz 'genijalne koridorne poveznice' koja, doduše, neće moći primati kamione, ali ćemo je zato platiti i vlastitim novcem i tko zna još čime', stoji u priopćenju, koje je za Kordinaciju braniteljskih udruga Grada Splita potpisao Mirko Ramljak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene