Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Splita danas je najoštrije osudila namjeru Vlade RH da BiH prepusti vrh poluotoka Kleka i otočiće Veliki i Mali škoj u malostonskome zaljevu.


'Suprotstavljamo se takvoj veleizdaji i prodaji hrvatskoga teritorija. Svaka stopa hrvatske zemlje natopljena je krvlju naših suboraca. Hrvatska gruda za sve hrvatske branitelje je svetinja i nije, niti smije biti na prodaju', navodi se u priopćenju splitske Koordinacije.

Vezani članci Gorio stan u Požeškoj ulici u Splitu - 3 VIDEO Drama u Splitu: Gorio stan na devetom katu zgrade, jedna osoba završila u bolnici Policija, ilustracija Maskirani muškarac u Splitu uletio drugom čovjeku u kuću: Nakon fizičkog sukoba jedan završio u bolnici, drugoga privela policija

>> Ostajemo bez vrha Kleka i otočića u malostonskome zaljevu?

Iz Koordinacije naglašavaju da je pitanje granica iznimno važno nacionalno pitanje te da nitko nema pravo odricati se suvereniteta niti nad jednim pedljem hrvatskog teritorija, bilo na kopnu ili moru.

'Ova Vlada olako pristupa rješavanju važnih nacionalnih tema i dovodi u pitanje nacionalne interese', navode i podsjećaju da su na izborima dobili mandat za upravljanje hrvatskom državom, ali ne i za predaju i prodaju državnog teritorija.

Od hrvatske Vlade zahtijevaju da štite hrvatske nacionalne interese, da inzistiraju na argumentima dubrovačkih stručnjaka da su Veliki i Mali škoj i vrh Kleka hrvatski teritorij i učine ono zbog čega su i izabrani odnosno da očuvaju hrvatski državni teritorij.

'Uz to', dodaju splitski branitelji, 'tražimo da se izgradnjom Pelješkog mosta žurno spoji jug Hrvatske s drugim dijelom naše zemlje i tako napokon kvalitetno riješi prometna povezanost 'Lijepe naše', umjesto da se ostavlja na milost i nemilost svim mogućim ustupcima koji će proizaći iz 'genijalne koridorne poveznice' koja, doduše, neće moći primati kamione, ali ćemo je zato platiti i vlastitim novcem i tko zna još čime', stoji u priopćenju, koje je za Kordinaciju braniteljskih udruga Grada Splita potpisao Mirko Ramljak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.