Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve na Rupi i Pasjaku

Splitska zračna luka danas očekuje rekordan broj putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračna luka split danas očekuje ovogodišnji rekord zu broju putnika, velike su gužve na ulasku u zemlju na prijelazima Rupa i Pasjak.

Tijekom dana u splitsku će zračnu luku danas sletjeti 96 velikih i 15 manjih zrakoplova, a u oba će smjera prometovati više od 22.000 putnika, što je ovogodišnji prometni rekord u jednom danu u toj zračnoj luci, doznaje se od voditelja smjene prometa Hrvoja Andrijaševića.

Andrijašević je za Hinu rekao kako putnici zrakoplovima u splitsku zračnu luku danas dolaze iz cijele Europe, a primjetan je i pojačan dolazak gostiju iz Rusije.

U splitskoj Gradskoj luci danas i sutra trajektima i katamaranima će prometovati blizu 30.000 putnika, što je najveći broj tijekom jednoga vikenda ove godine, rekao je za Hinu koordinator Jadrolinjina splitskoga plovnog područja Ante Mrvica.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada Splitska zračna luka Sveti Jeronim - 1 Županova inicijativa Zračna luka obara rekorde, a sad ima i novo ime: Građani su podijeljeni

Ovog vikenda iz splitske Grdaske luke više putnika putuje prema otocima nego obrnuto, a primjetno je da su među gostima u većem broju stranci, kazao je Mrvica.

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici tijekom petka i danas do 12 sati u Hrvatsku je ušlo 40.000 stranih državljana, izvijestila je postaja granične policije u Rupi.

Preko prijelaza u Rupi ušlo ih je 23.000, a preko Pasjaka 17.000.

Policija napominje kako je u istom razdoblju preko ovih graničnih prijelaza iz zemlje izašlo znatno manje osoba, tek nekoliko tisuća.

Promet na prijelazima je danas pojačan, ulazi se preko Rupe u tri do četiri kolone, a preko Pasjaka u dvije do tri. Na našim gradničnim prijelazima promet protječe bez duljeg čekanja.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene