Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugostiteljsko-turistička škola u Splitu dobila je iz EU fondova oko 76 milijuna kuna za dogradnju škole, izgradnju hostela i nabavku opreme, izvijestio je župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.


Ževrnja je rekao kako je novac iz EU fondova ta srednja škola dobila uz pomoć Županijske razvojne agencije, istaknuvši da će škola nakon obnove i izgradnje hostela te nabavke opreme postati referentni centar za ugostiteljsko-turističke obrazovne potrebe za cijelu Hrvatsku.

Vezani članci Branko Šerić Zavadlavov odvjetnik najavio žalbu: "Da se ja sa sutkinjom prepucavam? Ispričavam se, sad zvučim kao Plenković" Koronazabava na Trsteniku u Splitu Koronaparty u Splitu: Oko 200 ljudi kršilo epidemiološke mjere, reagirala i policija

Župan je to kazao na predstavljanju zajedničkog projekta triju srednjih škola - Gospodarske iz Varaždina, Srednje škole 'Antun Matija Reljković' iz Slavonskog Broda i Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita, te softverskog poduzeća 'Evolva' - za koji su dobili oko 2,2 milijuna kuna iz EU fondova.

Nositelj projekta je varaždinska Gospodarska škola, čiji će učenici napraviti plan za plasman na tržište soka kojeg će proizvesti učenici srednje škole iz Slavonskog Broda, dok će učenici splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju osmisliti izgled ambalaže za taj proizvod.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek naveo je kako se ovim zajedničkim projektom financiranim iz EU fondova stvara suradnička zajednica sjevera, juga i istoka Hrvatske. I ravnateljica varaždinske Gospodarske škole Katica Kalođera Novak rekla je kako je cilj ovog projekta povezivanje škola iz različitih dijelova Hrvatske.

Ravnatelj slavonskobrodske srednje škole Vlado Prskalo istaknuo je kako je povezivanje škola iz više dijelova Hrvatske radi dobijanja sredstava iz EU fondova u službi razvoja hrvatskog gospodarstva. Napomenuo je kako je njegova škola do sada za različite projekte uspjela dobiti oko 6 milijuna kuna iz EU fondova.

U sjedištu Splitsko-dalmatinske županije u petak je također predstavljen i projekt "3D -Dizajn", za koji je splitska Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz EU fondova dobila oko 1,1 milijuna kuna za nabavu 3D skenera i softverske opreme za edukaciju učenika i profesora. "Ta oprema omogućit će učenicima i nastavnicima stjecanje novih znanja i vještina u području 3D dizajna, pomoću kojeg se mogu predočiti fantastične priče i vizualizirati budućnost, ali i olakšati i učiniti zanimljivima nastavne predmete poput matematike, zemljopisa, povijesti ili umjetnosti", stoji u pisanom materijalu. (Hina)