Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troškovi života manji

Split znatno jeftiniji od ostalih gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji budu studirali u Splitu, mogli bi proći znatno jeftinije od zagrebačkih studenata. Upravo su tamo osnovni troškovi života, prema izračunu Nezavisnih hrvatskih sindikata, najniži.

No prema izračunu Nezavisnih hrvatskih sindikata, posljednjih mjeseci u Splitu su troškovi života najniži. Primjerice, prošli mjesec, potrošačka košarica za četveročlanu obitelj u Splitu je iznosila 6 tisuća 344 kune. U Osijeku 6 i 405, Zagrebu 6 i 494, u Vukovaru 7 tisuća i 43 kune, a u Puli čak 7 tisuća i 188.

Pročitajte i ovo Umirovljenik Zaslužuju bolje Predstavljena prva umirovljenička košarica: "Tu nema odjeće, obuće, nema poklona..." Poskupio studentski život - 5 Sve skuplje Porast troškova života nije zaobišao ni studente: Spašava ih jedna stvar

Jedan od glavnih razloga za niže cijene u Splitu jest to što kao veliki grad ima jako puno trgovačkih centara. Veća konkurencija znači i jeftinije cijene. No, prosjek splitskih plaća je manji, nego  u Zagrebu, pa je i manja kupovna moć, što tržište također prati. No kad se usporedi potrošačka košarica s prosječnom plaćom, vidi se da i Splićani kao i ostali Hrvati jedva mogu pokriti osnovne troškove.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene