Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula testiranja po školama

Split u potrazi za malim genijalcima: Traže se informatičari, matematičari i robotičari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traže se genijalci iz informatike, robotike i matematike za Centre izvrsnosti, a u subotu su obavljena testiranja za osnovce i srednjoškolce u Splitu. Prijavilo se više od tisuću učenika, a odabrat će 320 najboljih.

Plan Splitsko-dalmatinske županije je pronaći najdarovitije i usmjeriti ih kasnije prema gospodarstvu. Split i preko svojih fakulteta, tvrtki i IT konferencija pokazuje tendenciju da postane informatičko središte.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Ilustracija Užas u školi Djeca se otrovala gumenim bombonima: Šokantna je pozadina incidenta

Provedba plana je već krenula u subotu, u tehničkoj i elektrotehničkoj školi. Oko 1200 prijavljenih mladih, izdvojit će se 320 najdarovitijih informatičara, matematičara, robotičara.

Izabrani će subotom će uz nadzor profesora - mentora pohađati Centre izvrsnosti organizirane u nekoliko splitskih škola.

"Oni će tu moći razmjenjivati svoje ideje, projekte", govori Igor Radanović, ravnatelj Elektrotehničke škole u Splitu.

"U području rada sa nadarenom djecom je jako malo učenja u našem obrazovnom sustavu i mi na ovaj način želimo poručiti da treba nešto raditi na tome", govori Tomislav Đonlić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Splitsko - dalmatinske županije.

Želimo biti dio modernog svijeta, a informatika je u Hrvatskoj donedavno bila samo - izborna nastava.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene