Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premještene 154 trudnice

Split: U novom rodilištu rođeno prvo novorođenče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizgrađeno rodilište splitskoga Kliničkog bolničkog centra danas je i službeno počelo raditi, a ravnatelj Dujomir Marasović je izvijestio da je oko 12,30 sati rođeno i prvo dijete.

‘Danas smo iz zgrade starog u zgradu novog rodilišta premjestili ukupno 154 trudnice i novorođenu djecu’, kazao je Marasović. Novoizgrađeno rodilište, u izgradnju kojeg je uloženo više od 250 milijuna kuna, sredinom prosinca 2009. otvorila je predsjednica vlade Jadranka Kosor. Novo splitsko rodilište naslijedit će dosadašnji 32 godine star odjel za ženske bolesti i porođaje u KBC-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlostavljanje u Srbiji Mučna svjedočanstva: Ako se žale na bol, vežu ih, ne daju im anesteziju - "Rodila sam mrtvorođenče. Sama, bez ikoga u blizini" Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave

>> Split: Napokon otvoreno novo rodilište na Firulama

Split i Dalmacija su novoizgrađenim rodilištem dobili najsuvremeniju kliniku za ženske bolesti i porođaje, u sklopu koje su vrhunski opremljena ginekološka klinika s rodilištem, operacijske dvorane te odjeli neonatologije i potpomognute oplodnje. Prostire se na više od 14.500 četvornih metara, ima dvokrevetne sobe s ukupno 160 postelja, a svaka smještajna jedinica ima posebne sanitarne čvorove s tuš-kabinama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene