Obavijesti Video Pretražite Navigacija
politički cirkus u splitu

Čak tri sjednice Gradskog vijeća u jednom danu: "Na trenutak sam izašao javit se na mobitel vanka..."

Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr)
Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marijana Puljak (Foto: Dnevnik.hr) Marijana Puljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) Petar Škorić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Split (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Uzbudljivo političko ljeto u Splitu. Vladajuća koalicija HDZ-a i Kerumova HGS-a ovisi o nekoliko ruku, pa su zbog čestog pada kvoruma danas umjesto jedne regularne, održane čak tri sjednice gradskog vijeća.

Zbog sanacije Marjana oporba je podnijela kaznene prijave protiv gradonačelnika. HDZ i HGS Željka Keruma zajednički Županijom, bez većih turbulencija, vladaju zadnjih deset godina. Nešto lošije ih ide u Splitu, pa su zbog čestog nedostatka kvoruma, danas održali tri sjednice gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Raspravu je zasjenila oporba informacijom da su podigli dvije krivične prijave protiv gradonačelnika.

"Podnijeli smo dvije krivične prijave protiv gradonačelnika. Jedna da nije na vrijeme krenuo u sanaciju park šume Marjan. A druga da je u sklopu sanacije potpisivao ugovore veće od milijun kuna", rekla je Marijana Puljak iz stranke Pametno.

"Poslala je dvije kaznene prijave na moj račun, već se deset dana prijeti s time. Čestitam joj, zaslužila je naslovnice. Bio bi red da u toj svojoj populističkoj mjeri dade prijave javnosti na uvid", odgovorio joj je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Za izvještaj gradonačelnika nije glasovao ni predsjednik splitskog HDZ-a.

"Mislim da je to uhodani igrokaz"

"Na trenutak sam izašao javit se na mobitel vanka, a gradonačelnik je vrlo kratko odgovarao na pitanja, pa taman u trenutku izglasavanja sam ušao. Ali u svakom slučaju i to potvrđuje da i bez mene imamo dovoljno za usvojit izvješće gradonačelnika", kaže Petar Škorić iz HDZ-a.

Mnogi smatraju kako su loši odnosi vladajućih tek predstava za javnost.

"Ja uopće ne vjerujem u priče o sukobu unutar vladaće koalicije. Nego mislim da je to uhodani igrokaz, odnosno dupli pas", kaže SDP-ov Goran Kotur.

"Imamo kontinuitet propadanja Marjana, koji je evidentiran i potkornjakkom i vladajući ne žele ukinuti građevinska područja na tom simbolu grada", kaže Ante Čikotić (Most).

Uskoro se očekuje rasprava o novom komunalnom redu, kojeg je predložio HDZ. Već su mu se glasno usprotivio iz Kerumovih redova, kojeg ni danas nije bilo. Gradonačelnik očekuje podršku oporbe.

"Što se većine tiče i njegova izglasanja, na vijećnicima je, mi smo svoje napravili. Ja sam siguran da će ovaj komunalni red, novi kućni red grada Splita biti usvojen", smatra gradonačelnik.

Treća sjednica, koja ima trideset točaka dnevnog reda, završit će kasno večeras.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene