Splitska organizacija SDP-a održala je konferenciju za novinare zbog nacrta odluke o paušalnom porezu za male iznajmljivače.

Galerija


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara predlaže povećanje paušala s 300 na 750 kuna, čime bi se u proračun trebalo sliti između 15 i 20 milijuna kuna. SDP se tome protivi i poziva građane da potpišu peticiju koju su pokrenuli.

Vezani članci Stranke na vlasti u županijama Žustra borba za pozicije šefova županija: "Ako netko tko uopće tu ne živi uspije u uvjeriti ljude da mu daju povjerenje, znači da ja nisam dobro radio posao" Splitska riva SDP objavio kandidata za gradonačelnika Splita, on odmah poručio: ''Vrijeme je da ponovno krene, raste i cvita''

Odluka o povećanju paušala po njima se nikako ne bi trebala odnositi na ovu godinu. Koliko bi paušal dogodine trebao iznositi, o tom se, poručuju, može argumentirano razgovarati.

"Ako gledate jednog prosječnog iznajmljivača koji bi imao, recimo, šest kreveta, njegov ukupan porezni teret, u odnosu na prošlu godinu kad je plaćao 1800 kuna, porastao bi na 5115 kuna. Dakle, nije samo riječ o 750 kuna puta broj kreveta, nego se na to dodaje i prirez od 15 posto, što je također novo opterećenje", kazao je saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.