Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuli peticiju

SDP protiv većeg paušala za male iznajmljivače: Za šest kreveta umjesto dosadašnjih 1800 plaćali bi 5100 kuna

Branko Grčić SDP (Foto: Dnevnik.hr)
Branko Grčić SDP (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Branko Grčić SDP (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Splitska organizacija SDP-a održala je konferenciju za novinare zbog nacrta odluke o paušalnom porezu za male iznajmljivače.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara predlaže povećanje paušala s 300 na 750 kuna, čime bi se u proračun trebalo sliti između 15 i 20 milijuna kuna. SDP se tome protivi i poziva građane da potpišu peticiju koju su pokrenuli.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Odluka o povećanju paušala po njima se nikako ne bi trebala odnositi na ovu godinu. Koliko bi paušal dogodine trebao iznositi, o tom se, poručuju, može argumentirano razgovarati.

"Ako gledate jednog prosječnog iznajmljivača koji bi imao, recimo, šest kreveta, njegov ukupan porezni teret, u odnosu na prošlu godinu kad je plaćao 1800 kuna, porastao bi na 5115 kuna. Dakle, nije samo riječ o 750 kuna puta broj kreveta, nego se na to dodaje i prirez od 15 posto, što je također novo opterećenje", kazao je saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene