Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špica sezone

Split: Rekordan promet putnika, kasne autobusi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz splitske trajeknu i zračnu luku danas se bilježi rekordan promet putnika u jednom danu ove godine, a zbog prometne gužve na cestama kasne autobusi koji u Split dolaze iz Zagreba i Dubrovnika.

'Više od 30.000 putnika danas će proći kroz splitsku Trajektnu luku što je najmasovniji promet u jednom danu ove godine', rekao je voditelj Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica. Kako je rekao, danas je velika vikend smjena turista te su puni trajekti koji ih iz splitske gradske luke odvoze putnike na srednjedalmatinske otoke, kao i trajekti kojima se turisti vraćaju s otoka u Split.

'Danas je i pojačan promet turista iz Italije te je trajektom Marko Polo iz Venecije u Split doputovalo 500 putnika što je uvod u predstojeći ferragosto- tradicionalni godišnji odmor u Italiji', kazao je Mrvica. 'Oko 23.000 putnika danas će prometovati kroz splitsku zračnu luku gdje će sletjeti 115 zrakoplova što je najveći broj putnika i zrakoplova u jednom danu ove godine u toj zračnoj luci', izvjestio je voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Ivo Tvrdić.

Pročitajte i ovo Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor Slika nije dostupna Splir rekordno Split ostvario apsolutne rekorde po broju dolazaka turista

Najavio kako će se u iduća dva vikenda za trajanja ferragosta, broj putnika kroz splitsku zračnu luku još povećati. Velike prometne gužve na cestama danas uzrokuju kašnjenje autobusa i do jedan i pol sat onih koji se iz Zagreba kreću u smjeru Splita, te oko pola sata onih koju prema Splita kreću iz pravca Dubrovnika, izvjestili su danas na splitskom autobusnom kolodvoru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene