Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kroz splitske trajeknu i zračnu luku danas se bilježi rekordan promet putnika u jednom danu ove godine, a zbog prometne gužve na cestama kasne autobusi koji u Split dolaze iz Zagreba i Dubrovnika.


'Više od 30.000 putnika danas će proći kroz splitsku Trajektnu luku što je najmasovniji promet u jednom danu ove godine', rekao je voditelj Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica. Kako je rekao, danas je velika vikend smjena turista te su puni trajekti koji ih iz splitske gradske luke odvoze putnike na srednjedalmatinske otoke, kao i trajekti kojima se turisti vraćaju s otoka u Split.

'Danas je i pojačan promet turista iz Italije te je trajektom Marko Polo iz Venecije u Split doputovalo 500 putnika što je uvod u predstojeći ferragosto- tradicionalni godišnji odmor u Italiji', kazao je Mrvica. 'Oko 23.000 putnika danas će prometovati kroz splitsku zračnu luku gdje će sletjeti 115 zrakoplova što je najveći broj putnika i zrakoplova u jednom danu ove godine u toj zračnoj luci', izvjestio je voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Ivo Tvrdić.

Vezani članci Dezinfekcija kola hitne pomoći, ilustracija Pet ljudi u samoizolaciji: Splitski medicinski tehničar iz hitne pomoći zaražen koronavirusom Prosvjed na Bačvicama (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Splićanima prekipjelo, na 15 minuta blokirali izlaz iz trajektne luke: "Ovo je katastrofa, igramo se s ljudskim životima"

Najavio kako će se u iduća dva vikenda za trajanja ferragosta, broj putnika kroz splitsku zračnu luku još povećati. Velike prometne gužve na cestama danas uzrokuju kašnjenje autobusa i do jedan i pol sat onih koji se iz Zagreba kreću u smjeru Splita, te oko pola sata onih koju prema Splita kreću iz pravca Dubrovnika, izvjestili su danas na splitskom autobusnom kolodvoru. (Hina)