Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ugroziti putnike

Split: Radnici Trajektne luke obustavili neke poslove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici su poručili kako neće blokirati isplovljavanje trajekata.

Radnici splitske tvrtke Trajektna luka, koji su jučer nekoliko sati blokirali isplovljavanje brodova na linijama prema Supetru (Brač) i Starom Gradu (Hvar), danas su odlučili obustaviti svoje poslove na ukrcaju vozila i putnika, ali su poručili kako neće blokirati isplovljavanje trajekata.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

'Mi smo od jučer u štrajku, a danas smo odlučili obustaviti naš rad na ukrcaju vozila i putnika u trajkte, ali ćemo nastaviti poslove privezivanja brodova na gatovima pri njihovu uplovljavanju u gradsku luku jer ne želimo dovesti u neizvjesnost putnike niti ugroziti sigurnost brodova', rekao je danas glasnogovornik Sindikata lučkih radnika tvrtke Trajektna luka Vojislav Mazzooco.

DRAMA U SPLITSKOJ LUCI: Stigla i interventna policija

Naglasio je kako radnici Trajektne luke neće blokirati isplovljavanje trajekata iz splitske Gradske luke, ali, kako je rekao, neće dozvoliti niti Lučkoj upravi da krši njihovo pravo na štrajk.

'Sindikat Trajektne luke podnio je prijavu inspektoratu pri Ministarstvu rada kojom upozorava da splitska Lučka uprava tjera svoje zaposlenike da rade poslove za koje nisu osposobljeni. Oni sada pokušavaju raditi poslove na ukrcaju vozila i putnika u brodove, pa se tako dovodi u pitanje sigurnost tih radnji', kazao je Mazzocco.

Prosvjednici iz tvrtke Trajektna luka tvrde kako su tarife po kojoj im plaća Lučka uprava niže no u ostalim hrvatskim morskim lukama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene