Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Štitimo život nerođenih'

Split: Prosvjedna šetnja protiv abortusa i 'zaleđivanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji splitskih udruga 'Centar za nerođene živote Betlehem' i 'Ivan Pavao Drugi' danas je više od 200 građana šetnjom splitskom rivom prosvjedovalo protiv abortusa i prijeloga zakonskih rješnja kojima se predviđa 'zaleđivanje' nerođenih beba.

Prosvjednici su nosili slike nerođenih beba u majčinoj utrobi, te križ i Gospin kip. Nosili su i transparente s natpisima: "Stop abortusu", "Šititimo život nerođenih! U opasnosti su", "Isuse uzdajem se u te".

Predstavnica udruge "Centar za nerođene živote Betlehem" Marija Bošković je izjavila kako se prosvjednici zauzimaju za život "koji počinje začećem". "Borimo se za one kojima nitko ne pomaže, a koje čak i vlastiti roditelji žele ubiti", dodala je Bošković.

Istaknula je kako su začete bebe ljudska bića kao i mi te imaju sva prava kao i mi. "Sada se želi 'zaleđivati' i 'zamrzavati' nerođene bebe, a mi smo protiv takvih prijedloga zakona", rekla je Bošković.

Napomenula kako se treba moliti Bogu za spas nerođenih beba. "Molitva je naše najjače oružje", rekla je.

Jedan od prosvjednika Ivan Radosavljević je rekao da je pobačaj "ubojstvo ljudskog bića". (Hina)

Pročitajte i ovo Janja, Split "Danas Luka, sutra ja" U srijedu prosvjed u Splitu zbog ubojstva mladića: "Tužno i žalosno da se tako nešto dešava" Prosvjed u Splitu - 5 SRIJEDA ISPRED SUDA Splićani u šoku, idu u prosvjed: "Zagreb ima svog Luku, Split sada ima svog. Koji grad je idući?"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene