Marko Pavić (Foto: Pixsell, Žarko Bašić)
Marko Pavić (Foto: Pixsell, Žarko Bašić) Foto: Pixsell, Žarko Baši?

U Splitu je u utorak potpisano 20 ugovora po kojima je iz europskog socijalnog fonda osigurano 103 milijuna kuna za unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i školskog odgoja i obrazovanja, to jest dječjih vrtića diljem Hrvatske.


Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koja je uručila ugovore vrtićima potpisnicima, istaknula je kako je ovih 103 milijuna kuna dio od ukupno 300 milijuna kuna sredstava iz Europskog socijalnog fonda kojim će se financirati zapošljavanje odgojitelja u dječjim vrtićima te eventualno zapošljavanje pomoćnog osoblja i kuharica.

Vezani članci Filip Zavadlav Zavadlavu su zbog bratova duga stavili nož pod vrat: Mjesec dana prije krvavog pohoda vježbao je pucanje u metu Andrej Plenković u obilasku Splitsko-dalmatinske županije - 3 Plenković obišao novi pogon u Vrgorcu, na sastanku HDZ-ovaca i upravitelj doma za starije u kojem je umrlo 18 štićenika

"Tim sredstvima financirat će se i produženi boravak u vrtićima te eventualna dostavna vozila kao i dodatna opremanja vrtića i igrališta u vrtićima", rekla je ministrica Murganić.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, koji je nazočio potpisivanju ugovora, kazao je da je "dizajnom natječaja predviđeno da se zaposli između 400 i 600 osoba u Republici Hrvatskoj". "Na temelju danas potpisanih ugovora u splitskim dječjim vrtićima očekujemo 65 novih radnih mjesta," kazao je ministar Pavić. (Hina)