Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog puknuća i pada 20-metarskoga betonskoga gata u Pomorskome športskom društvu 'Spinut' u Splitu jutros su potonule dvije brodice, no srećom nitko nije ozlijeđen, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


U trenutku puknuća na tom je gatu bilo privezano deset brodica na kojima su popucali vezovi te su ostale plutati, ali nitko se nije zatekao ni na gatu ni u brodicama. Jedna je potonula brodica dugačka 7,70 metara, a druga 6,75 metara i na objema su bili motori, a u drugoj manjoj i 130 litara dizelskoga goriva koje zasad ne istječe. Ako bude potrebe, oko potonulih brodica postavit će se zaštitna brana.

Vezani članci Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 1 Šteta iznosi više stotina tisuća kuna: Otkriven uzrok požara brodica u luci u Svetom Filipu i Jakovu Požar na brodicama u Sv. Filipu i Jakovu (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 3 Noćas gorjele brodice u Sv. Filipu i Jakovu, dvije i potonule, a u tijeku je sanacija onečišćenog mora

Centar 112 o toj je nesreći u 12,00 sati obavijestio splitsku Lučku kapetaniju te je onamo poslan hidrograđevinski inspektor. Okolnosti i uzroci pada betonskoga gata još nisu poznati, stoji na kraju priopćenja.