Pet je parkiranih vozila oštećeno nakon što su odmah poslije ponoći u splitskom gradskom kvartu Spinut na njih pala dva stabla, doznaje se u nedjelju od policije i vatrogasaca.

Galerija Split: Dva stabla pala na parkirana vozila u Gajevoj ulici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Split: Dva stabla pala na parkirana vozila u Gajevoj ulici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Split: Dva stabla pala na parkirana vozila u Gajevoj ulici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +0 Split: Dva stabla pala na parkirana vozila u Gajevoj ulici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Petnaestak minuta nakon ponoći u Gajevoj ulici stabla su "poklopila" parkirana vozila. Ubrzo su na teren stigli pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita sa tri vozila. Šestorica vatrogasaca su stabla ispilali, a zatim su izvlačili vozila. Osim njih u toj je tehničkoj intervenciji sudjelovalo i troje gasitelja DVD- a Split s jednim vozilom.

Split: Zbog puknute glavne vodovodne cijevi ulice završile pod vodom (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Poplava u Splitu: Pukla cijev i probila asfalt, vodena bujica spušta se do centra, dio grada bez pitke vode

Kako se doznaje u policiji, u padu stabala je oštećeno pet vozila i to toyota zagrebačkih tablica, peugeot daruvarskih registracijskih oznaka, te tri "splitska" vozila - audi, citroen i renault kojima su popucala stakla i nastala udubljenja na karoserijama. Još tri parkirana vozila koja su bila u blizini pretrpjela su manja oštećenja nakon što su na njih pale manje grane stabla. Do pada je došlo tako što je prvo stablo bora palo na stablo čempresa, pa su potom oba stabla pala na parkirana vozila.

Iako nitko službeno pad stabala na Spinutu nije doveo u vezu s puknućem glavne vodovodne cijevi koja je u petak poplavila strogi centar grada, činjenica je da je mjesto gdje su stabla pala od mjesta gdje je pukla cijev udaljeno svega nekoliko metara i da se u Gajevu ulicu slijevala velika količina vode koja je, procjenjuje se, vjerojatno omekšala tlo zbog čega su stabla pala.

Regija koja oduševljava: Neotkriveni biser Europe koji će osvojiti ljubitelje prirode Abhazija Abhazija - 5 Abhazija - 4 +2 Abhazija - 3
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju