Hitna pomoć, Split (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Hitna pomoć, Split (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Medicinski djelatnici koji su došli na intervenciju u kuću u splitskom zaleđu u četvrtak navečer bili su izloženi napadu pacijenta.


U dvorište obiteljske kuće liječnik, medicinska sestra i vozač došli su vozilom Hitne pomoći nešto iza 20 sati na intervenciju. Muškarac (45) zbog kojeg su se našli ondje već je otprije bio pod tretmanom zbog psihičkih problema.

Vezani članci Prosvjed stanara Bačvica zbog regulacije prometa kod trajektne luke (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Veliki prosvjed Splićana: "Da je ego manji, grešku biste odavno priznali" Jahta uz rivu (Foto: Dnevnik.hr) Na mjestu gdje vezivanje brodova uopće nije dozvoljeno zgrću se milijuni: "Vidjet ću što se tu događa"

Kada je vidio ekipu hitne u dvorištu na njih je nasrnuo sjekirom, piše Slobodna Dalmacija. Krenuo je prema vozaču i zamahnuo sjekirom prema njemu. Iz vozila su već izašli i medicinska sestra i liječnik.

Svi troje tada su pobjegli natrag u vozilo i zatvorili se unutra. Pozvana je policija koja ga je savladala nakon čega je odveden u KBC Split.

Izmjereno mu je ima 3,3 promila alkohola u krvi. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava.