Hitna pomoć, Split (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Hitna pomoć, Split (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Medicinski djelatnici koji su došli na intervenciju u kuću u splitskom zaleđu u četvrtak navečer bili su izloženi napadu pacijenta.


U dvorište obiteljske kuće liječnik, medicinska sestra i vozač došli su vozilom Hitne pomoći nešto iza 20 sati na intervenciju. Muškarac (45) zbog kojeg su se našli ondje već je otprije bio pod tretmanom zbog psihičkih problema.

Vezani članci Splitski Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici Ispovijest sestre iz splitskog doma za starije: "Kod nas je higijena kao u klinici Schwarzwald, očito su problem bili ljudi izvana" Neprimjerena intervencija splitskog policajca "Alo, gospodo! Ne želin nikoga vidit ovdi": Splitska policija ispričala se zbog bahatog policajca

Kada je vidio ekipu hitne u dvorištu na njih je nasrnuo sjekirom, piše Slobodna Dalmacija. Krenuo je prema vozaču i zamahnuo sjekirom prema njemu. Iz vozila su već izašli i medicinska sestra i liječnik.

Svi troje tada su pobjegli natrag u vozilo i zatvorili se unutra. Pozvana je policija koja ga je savladala nakon čega je odveden u KBC Split.

Izmjereno mu je ima 3,3 promila alkohola u krvi. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava.