Obavijesti Video Pretražite Navigacija
godinama bio u bijegu

Optužnica protiv muškarca šest godina nakon ubojstva trudne Ukrajinke: ''Tupim i tvrdim predmetima snažno ju je udario po glavi''

Foto: Interpol
Foto: Interpol
Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Branimira Čalete, koji je prije šest godina u hostelu u Ukrajini ubio trudnu Ukrajinku s kojom je bio u ljubavnoj vezi, objavio je u ponedjeljak splitski ŽDO, ne navodeći ime optuženika.

Optuženi muškarac nakon ubojstva je preko Slovačke pobjegao u Hrvatsku, gdje je sve do početka srpnja bio slobodan jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane zemljama koje nisu članice EU-a, a uhićen je tek nakon što je iz Ukrajine stigla zamolnica za ustupanje kaznenog progona.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Splitsko je tužiteljstvo nakon provedene istrage protiv njega podignulo optužnicu tereteći ga da je 15. rujna 2013. između 14:15 i 20 sati u sobi hostela u Ukrajini ubio 36-godišnju državljanku Ukrajine s kojom je bio u ljubavnoj vezi i za koju je znao da je u visokom stadiju trudnoće.

Ubio ju je tupim i tvrdim predmetima

Muškarac je ženu ubio tupim i tvrdim predmetima kojima ju je snažno udario po glavi i nanio joj osobito teške tjelesne ozljede opasne za život zbog kojih su preminule ona i nerođeno dijete, objavilo je splitsko Županijsko državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama ne otkrivajući identitet okrivljenika.

Optuženik, koji uz hrvatsko ima i slovačko državljanstvo, nakon ubojstva je pobjegao, a na nepoznatom mjestu odbacio je svoju odjeću te odjeću i mobitel žrtve.

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv njega produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Živio je godinama znajući da je tražen

Dnevnik Slobodna Dalmacija objavio je početkom srpnja nakon uhićenja da je Branimir Čaleta, 35-godišnji konobar iz Vinovca u općini Marina, punih šest godina živio i sezonski radio u Hrvatskoj, iako je još u listopadu 2013. ukrajinski Interpol za njim izdao međunarodnu tjeralicu zbog ubojstva njegove tadašnje djevojke Ganne Kitaeve, 36-godišnje menadžerice u osiguravajućem društvu iz Dnjepropetrovska.

Čaleta je navodno sve te godine živio znajući da je tražen i povremeno bi preko svog odvjetnika provjeravao događa li se što u vezi s njegovim slučajem.

Nakon što je je 1. srpnja iz Ukrajine stigla zamolnica za poreuzimanje kaznenog progona protiv Čalete tužiteljstvo je izdalo nalog policiji koja ga je uhitila 5. srpnja u jutarnjim satima na Rabu, gdje je radio kao konobar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene