Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković je najavila kako Grad Split, zbog odnosa koji Hrvatski nogometni savez (HNS) ima prema tom gradu u kojem nije odigrana službena utakmica nogometne reprezentacije u posljednjih 14 godina, ne želi sudjelovati u financijskoj potpori organizacije kvalifikacijske nogometne utakmice za Europsko prvenstvo protiv Gruzije 4. lipnju.


'Grad Split neće dati nikakvu financijsku potporu toj utakmici, a očekujem da će to neće napraviti ni Hajduk', izjavila je Visković i novinare izvjestila da je Grad Split od HNS-a dobio dopis s upitom želi li biti domaćinom utakmice Hrvatska-Gruzija. Tim povodom su Gradsku upravu posjetili i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, izbornik Slaven Bilić i njegov pomoćnik Aljoša Asanović te još nekoliko dužnosnika HNS-a.

'Tom sastanku sam i ja nazočila zajedno sa savjetnikom gradonačelnika za šport Ivanom Veštićem i na njemu smo izaslanstvu HNS iskazali razočarenje i nezadovoljstvo tretmanom HNS-a u proteklih 14 godina i činjenicom da se u tom razdoblju u Splitu nije igrala nijedna službena utakmica nogometne reprezentacije', naglasila je Visković.

Vezani članci Gruzijci prosvjeduju zbog novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu - 4 Stotine ljudi izašle na ulice: Gruzijci prosvjeduju zbog smrti novinara pretučenog u napadu na LGBT zajednicu Andrej Plenković Plenković komentirao utakmicu protiv Španjolske, otkrio i s kime ju je pogledao: "Nije to lako..."

'Split nije rezervna opcija'

'Rekla sam da smo razočarani i činjenicom što se Gradu Splitu nudi utakmica u trenutku kad je trava na Maksimiru požutjela i ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice. Kad nam se postavi pitanje želimo li da reprezentacija igra u Splitu mi nemam o što drugo reći nego da kažemo da i to želimo, jer na krilima naših navijača naši su sportaši i reprezentativci izvojevali mnoge pobjede u našem gradu i uvijek smo se pokazali velikim domaćinom za naše sportske uspjehe', istaknula je Visković.

'Ne želimo da Split bude rezervna varijanta u onoj situaciji kad se utakmica ne može igrati na Maksimiru', kazala je. Naglasivši kako Grad Split neće biti organizator utakmice niti će snositi bilo kakve financijske troškove, a neće o tomu dalje ni pregovarati, Visković je objasnila kako je sugovornike iz HNS-a uputila na Hajduk u vezi 'tehničkih detalja'. (Hina)